Beste kruimeldief 2023 op een rij gezet


Een kruimeldief is een handige mini stofzuiger. Ze zijn compact van formaat en makkelijk in gebruik. Een onmisbaar accessoire voor in het huishouden dus. In deze kruimeldief koopgids lees je precies wat de beste kruimeldieven voor 2023 zijn.

Wat is een kruimeldief?

Een kruimeldief, of ook wel een kruimelzuiger genoemd, is een onmisbaar apparaat binnen het huishouden. Deze kleine stofzuigers beschikken over tal van handige functies. Je kunt er snel kleine beetjes vuil, haren of droge kruimels mee opzuigen zonder dat je daarvoor de grote stofzuiger uit de kast hoeft te halen. Een kruimeldief werkt op een accu. Dat betekent dat ze snoerloos te gebruiken zijn wat voor het nodige gebruiksgemak zorgt.

Opladen doe je via het bijbehorende laadstation. Een kruimeldief heeft een ingebouwd stofreservoir met een filter. Je hebt dus geen stofzuigerzak nodig. In sommige gevallen kun je een kruimelzuiger ook gebruiken om nat vuil mee op te zuigen. Handig als je bijvoorbeeld een glas water hebt omgegooid en niet direct in de weer wilt met een dweil. Een kruimeldief gebruik je binnenshuis, maar dient ook als handig hulpmiddel voor het uitzuigen van bijvoorbeeld de auto.

9 beste kruimeldieven van 2023

Omdat er zo veel verschillende kruimeldieven zijn waaruit je kan kiezen maken wij de keuze iets makkelijker voor je. Zo kan je kiezen uit de 9 beste kruimeldieven. Wij hebben ze netjes onder elkaar gezet, van de aller beste tot de nummer zeven. Ook de nummer zeven is voor ons nog steeds goed genoeg om in huis te halen.

1. Dyson V7 Trigger

De Trigger van Dyson is een krachtig apparaat waarmee je tot wel 30 minuten achtereen kunt zuigen. Deze kruimelzuiger is voorzien van een handige borstel waarmee je ook aangekoekt vuil makkelijk los borstelt en opzuigt. Er wordt tevens een speciale borstelmond voor kieren en meubels meegeleverd. Dit apparaat is voorzien van een krachtige V7 motor. Het design is opvallend en innovatief. Het vuilreservoir heeft een inhoud van maar liefst 0,5 liter. De Li-Ion accu laadt de kruimeldief binnen 210 minuten op. Dit handige apparaat wordt standaard geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie.

2. Philips MiniVac FC6149/01

De MiniVac van Philips heeft een strak design. De kruimelzuiger heeft een ruim reservoir dat plaats biedt aan maar liefst 0,5 liter vuil. De kleine stofzuiger wordt geleverd met diverse opzetstukken waardoor je moeiteloos meubels, vloeren en bekleding schoonmaakt. Met een zuigkracht van 22 Watt wordt schoonmaken een plezier. De MiniVac kruimeldief kan ruim 10 minuten achtereen zuigen en wordt geleverd met een speciale autostekker. Opladen neemt 16-18 uur in beslag via het bijbehorende laadstation. Deze kruimelzuiger heeft een sterke 12V Li-Ion accu voor een optimale zuigkracht.

3. Tristar KR-2156

Als je niet teveel geld uit wilt geven aan een goede kruimeldief, dan is de Tristar kruimelzuiger voor 2020 de beste koop. Dit handige apparaat heeft een 7.2V accu. De uitschuifbare borstelmond maakt het schoonmaken van kieren en bekleding bijzonder makkelijk. Je kunt deze Tristar kruimeldief moeiteloos 15 minuten achtereen gebruiken. Het ruime vuilreservoir van 0,5 liter zit namelijk niet zomaar vol. Het opladen neemt 960 minuten in beslag en gebeurt via het station dat je makkelijk aan de muur bevestigd. Bijzonder aan deze kruimeldief is dat je er ook nat vuil mee kunt opzuigen.

4. Black & Decker NVB115WA

Deze kruimelzuiger heeft een handige borstelmond waarmee je moeiteloos elk oppervlakte schoonmaakt. Niet alleen de vloer of de tafel, maar je zuigt met dit apparaat ook meubels en toetsenborden schoon. Het stofreservoir heeft een inhoud van 0,4 liter en is met één handbeweging te legen. Met deze Black & Decker kruimelzuiger kun je snoerloos tot wel 7.5 minuten achtereen zuigen. Het apparaat heeft een 3.6V motor en een sterke Li-Ion accu. Binnen 600 minuten is de kruimeldief volledig opgeladen om opnieuw te kunnen gebruiken. Het handige indicatielampje vertelt je precies wanneer het apparaat opgeladen is. Deze mini stofzuiger van Black & Decker wordt compleet geleverd met een zachte borstel en een kieren-borstel.

5. Bosch BHN2140L

Deze kruimeldief van Bosch is een handige hulp in de huishouding. Deze kruimelzuiger zuigt niet alleen probleemloos diverse soorten droog vuil op, maar filtert tegelijkertijd ook nog eens de lucht. Van nare luchtjes is dus geen sprake meer. Je kunt deze krachtige Bosch BHN2140L tot wel 40 minuten achtereen gebruiken. De Li-Ion accu gaat extra lang mee waardoor de zuiger niet zo vaak opgeladen hoeft te worden. Binnen 4-8 uur is het apparaat volledig opgeladen voor de volgende schoonmaakbeurt. Deze Bosch kruimelzuiger is bijzonder licht van gewicht wat hem tevens prettig en makkelijk in gebruik maakt.

6. Turbo Tiger Princess

Heb je het er niet voor over om een dure kruimeldief te kopen en ben je op zoek naar een goedkoop alternatief? Zoek dan niet langer! De Turbo Tiger Princess is een uitstekende kruimeldief voor een mooi prijsje. Het is een compacte handstofzuiger met een vermogen van wel 610 watt. Krachtig genoeg om vuil uit alle anders normaal moeilijk te bereiken hoekjes en kieren te verwijderen.  Ideaal het zuigen van trap, auto, bureau, het reinigen van het toetsenbord van een computer. Met zijn 1,8 kilo is die ook niet zwaar. Daarnaast heeft het een stofopvang van 0.5 liter. Hij komt met een stofzuig slang erbij met verschillende koppen. Een koopje!

7. Cecotec Extreme Suction

Deze kruimeldief heb je nodig wanneer je in één keer alles wil wegzuigen en niet te veel geld wil betalen. Ook heeft hij allerlei verschillende opzetstukjes die je gemakkelijk kan gebruiken. Hij werkt zonder snoer, en dat is wel zo makkelijk als je het hele huis door moet. In totaal hebben meer dan 200 mensen een reactie achter gelaten en daarvan is ze score zeer hoog te noemen. Het beste aan de Cecotec Extreme Suction is dat als je vloeibaar vuil wil opruimen je dit niet meer met een doek hoeft te doen. Hij kan namelijk ook gemorste koffie opruimen zonder problemen.

8. Bissel Pet hair Eraser

Waarom haal je eigenlijk een kruimeldief? Wanneer je dieren in huis hebt en helemaal hol en dol wordt van alle haren in huis, dan is dit de kruimeldief die je wil! Want deze heeft een speciale zuigmond die haartjes op bijvoorbeeld de bank geen kans geeft. Daarnaast is hij ook vrij compact en makkelijk op te bergen. Zonder aansluiting kan je tot 18 minuten achter elkaar zuigen met deze kruimeldief.

9. Shark CH950EUT kruimeldief

Deze kruimeldief van Shark ziet er niet alleen prachtig uit. Hij werkt ook nog eens perfect. De Shark CH950EUT kruimeldief is zeer compact en werkt zonder snoer. Je kan hem overal mee naartoe nemen. Daarnaast heb je een stofcontainer van 0,45l die je gemakkelijk kan legen. Je krijgt bij dit model 3 verschillende opzetstukken. Hierdoor kan je zonder moeite in alle gaatjes en zuigen op alle ondergronden. Voor deze prijs is dit een ideale kruimeldief.

Koopgids: waar moet je op letten voordat je een kruimeldief koopt?

Accucapaciteit

Waar je zeker op moet letten bij de aanschaf van een kruimeldief is de ingebouwde accu. Tegenwoordig worden steeds meer apparaten voorzien van een lithium-ion accu. Ze worden ook wel aangeduid als Li-Ion accu. Deze batterijen hebben een aantal fijne eigenschappen. Ze laden snel op, de gebruiksduur is langer en ze verbruiken minder stroom. Zeker als je de kruimeldief regelmatig wilt gebruiken binnen het huishouden, is de accu een belangrijk punt om aandacht aan te besteden. In tegenstelling tot een kruimeldief met een gewone batterij, zijn Li-Ion accu’s duurzamer. Houd er wel rekening mee dat deze kruimelzuigers vaak wat duurder zijn in aanschaf.

Geschikt voor droog of nat vuil

Een kruimeldief kan zowel voor droog als nat vuil worden gebruikt. Toch wil het niet zeggen dat alle kruimelzuigers deze functie hebben. Heb je een jong gezin waar regelmatig wordt geknoeid met water of vloeistof? Kies dan voor een apparaat dat tevens vocht kan opzuigen. Je hoeft dan niet in de weer met een emmer sop, maar kunt hiervoor dezelfde kruimeldief gebruiken. Wil je het apparaat vooral gebruiken voor het schoonhouden van kieren, bekleding of de auto? Dan heb je in veel gevallen genoeg aan een kruimeldief die alleen droog vuil opzuigt. Bijvoorbeeld kattenbak korrels, koek kruimels of stof.

Gebruiksduur en oplaadtijd

Ook de gebruiksduur en de oplaadtijd zijn zaken om rekening mee te houden als je op zoek bent naar een nieuwe kruimeldief. Er zijn apparaten waarmee je 10 minuten achtereen kunt zuigen, maar ze bestaan er ook met een grotere capaciteit. Dat is vooral makkelijk als je de kruimelzuiger dagelijks meerdere keren wilt gebruiken. Je kunt dan langer achter elkaar blijven profiteren van een goed zuigende kruimeldief die niet zomaar leeg raakt. Vergelijk tevens de oplaadtijd van de diverse kruimeldieven. Deze kan nogal uiteenlopen. Als je het apparaat sporadisch gebruikt, dan is een snelle oplaadtijd minder belangrijk dan wanneer je de kruimelzuiger vaker achtereen wilt gaan gebruiken.

Update: heb je iets sterkers nodig dan een kruimeldief? Dan is deze lijst met beste stofzuigers zeker een aanrader om eens te bekijken. Het lijkt wellicht een alledaags product, maar toch is er veel onderscheid tussen stofzuigers onderling. Informeer jezelf dus eerst alvorens je over gaat tot aanschaf, dat kan je veel kopzorgen schelen achteraf.