3 Tips voor het schoonhouden of schoonmaken van je bank


Je zit heel wat uren per week op je bank. Dus dan wil je wel dat jouw bank schoon is én blijft. In deze blog vertellen we jou dan ook alles over het opfrissen van de lievelingsplek van je kinderen, je hond én de visite. Lees jij mee met onze 5 tips voor het schoonmaken van je bank?

Alles in huis heeft zo nu en dan een opfrisbeurt nodig. Zo ook je bank. Of je nu een fijne hoekbank of een tweezitter hebt. Zo nu en dan moet de spreekwoordelijke lap er doorheen. Hoe je dan aanpakt? We hebben een lijstje voor je gemaakt.

  1. Maak eerst je bankstel vrij van kruimels

Het is belangrijk dat je bankstel eerst vrij is van kruimels en stof. Haal hiervoor makkelijk en snel een stofzuiger eroverheen. Dat kan ook als je een leren bank hebt, of stof. Dat maakt niet uit. Haal hierbij ook zeker alle kussens van de bank, zodat je goed in de hoeken en de kieren komt.

  1. Het échte werk

Heb je een bankstel dat is gemaakt van textiel? Dan heb je een speciaal middelen die je kunt aanschaffen voor de stof. Hiermee weet je zeker dat het middel geen vlekken gaat achterlaten op je bank want dat wil je natuurlijk voorkomen. Je kunt sommige middelen eerst verdunnen in bijvoorbeeld een emmer lauw water en masseer dan met een vochtige doek of spons de vlekken. Je kunt het ook gelijkmatig verdelen over de stof.

Heb je een leren bank? Dan kun je met een vochtige doek het leer schoonmaken. Als laatste kun je er ook voor kiezen om het leer weer wat in te vetten. Zo krijg je geen scheuren of doffe plekken in je leer.

  1. Alle geurtjes weg

Zeker als je huisdieren hebt, kan het nog weleens zo zijn dat je bankstel een beetje gaat ruiken. Vieze luchtjes of een muffe geur kun je eruit krijgen met een beetje schoonmaakazijn. Doe dit overigens niet op een leren bank. Hiervoor kun je ook een simpel soda sopje maken. Heb je echt een vlek, van bijvoorbeeld een kaars die is omgevallen? Dan kun je vlekken ook verwijderen met een theedoek en een warme strijkbout.