Hoe werkt de besturing van drones met de smartphone/apps?


De populariteit van drones is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Veel mensen kopen een drone om mooie videos te maken van de natuur, hun vakanties of evenementen. De wetgeving was hier een hele poos niet op aangepast, waardoor men niet goed voorbereid was op de mogelijke gevaren van een drone. Met alle gevolgen van dien natuurlijk. De overheid heeft ondertussen regels opgesteld voor het gebruik van drones. Drones zijn nu zo ingeburgerd dat ze niet meer weg te denken zijn. Je heb ze in alle vormen, maten en gewichten. Er zijn drones die met een speciale afstandbediening of controller werken maar er zijn er ook die je kan besturen met je smartphone. Kijk zeker eens naar de drones van drone land voor een duidelijk overzicht van de verschillende modellen en mogelijkheden. In dit artikel leggen we kort uit wat de voordelen zijn van een drone besturen met een smartphone.

1st person view

Je bestuurt je drone met een live videofeed van de voorkant van je drone. Dit geeft je het gevoel dat je zelf aan het vliegen bent met zich vanuit de cockpit. Super vet!

Geavanceerde GPS-besturing

Hiermee kan je op een kaart meerdere GPS-punten plaatsen. Je drone gaat op automatische piloot en vliegt naar elke locatie die je op je kaart hebt geplaatst. Dit is geweldig als je je focus vooral wil leggen op het besturen van de camera in plaats van de drone zelf. GPS-tracking communiceert ook de locatie van je drone terug naar je smartphone, zodat je ten allen tijden precies weet waar je drone zich precies bevindt.

Diagnostische gegevens

Volg ten allen tijden wat je drone doet met een visuele weergave. De drone communiceert de batterijgegevens naar je smartphone, waardoor je in real-time een status krijgt van de resterende lading in de batterij.

Apps voor drones

Er bestaan geen universele apps voor het besturen van drones. Deze worden altijd aangeboden in de Apple App Store of de Google Play store door de fabrikant zelf. Uiteraard kunnen deze apps gratis worden gedownload. Voor meer informatie over de apps kun je contact opnemen met de fabrikant van de drone.