Zo maak je van jouw slaapkamer een fijne plek


Wil jij van je slaapkamer een fijne plek maken? In deze blog vertellen we jou hier meer over! Want lekker slapen, dat is toch wel echt de basis. De basis van een gelukkig leven. Het is wetenschappelijk bewezen dat een slechte nachtrust je minder gelukkig maakt. En daarom is je slaapkamer zo’n ongelooflijk belangrijke plek. Reden genoeg om deze blog te lezen. Want in deze blog geven we jou tips voor het creëren van een fijne slaapkamer.

Je slaapkamer kan nog zo’n fijne plek zijn, maar het begint toch echt allemaal bij een goed bed en een prettig matras. Dit kan voor iedereen verschillen natuurlijk. Daarom raden we je ook aan om je te laten adviseren door een beddenspecialist, denk bijvoorbeeld aan Beds & Bedding beddenspecialist. Zij kunnen jou alles vertellen over het juiste bed voor jou. 

Het bed is dus een heel specifiek onderdeel van de slaapkamer. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten bedden. Welk bed het beste bij jou past, is afhankelijk van waar jij van houdt. Denk bijvoorbeeld aan een visspring boxspring of toch liever een gewone lattenbodem met een stevig matras. Door je te laten inspireren weet je zeker dat je straks lekker slaapt. Maar je kan gelukkig nog meer doen om van je slaapkamer een prettige plek te maken. 

Ga met je slaapkamer om alsof het een hotel is

En dan bedoelen we niet dat je er een juist een rotzooi van moet maken. Maar in een hotel wordt je kamer elke dag opgeruimd. Doe dit ook met jouw eigen slaapkamer. Een opgeruimde slaapkamer zorgt namelijk direct voor meer rust. Daarnaast willen we je ook als tip meegeven dat het belangrijk is dat je prettige verlichting aanbrengt in de slaapkamer. Iets dat je ook vaak terugziet komen in hotels. Prettige verlichting zorgt voor meer sfeer. Denk bijvoorbeeld aan een nachtlampje van zoutsteen of een andere zachte verlichting. Dat voelt direct gezelliger aan dan een TL-buis boven je bed. 

In het kader van maak van je slaapkamer een hotel, willen we je ook de tip meegeven om te kiezen voor zachte materialen qua beddengoed. Door hier te kiezen voor prettige materialen zorg je ervoor dat je direct een luxueuze uitstraling creëert in je slaapkamer. En dat slaapt toch een stuk prettiger, toch? Je kan er ook voor kiezen om fijne sierkussens op het bed neer te leggen. Zodat je in de avond echt zin hebt om neer te ploffen op bed. Houd ook rekening met kleur.

Maak van je slaapkamer een zero-schermpjes-zone 

Dat blauwe licht laat op de avond slecht voor je is, weten de meeste mensen stiekem wel. En toch is het moeilijk om niet tot laat op je telefoon te zitten of nog een serie te kijken op je tablet. Toch is het advies: probeer het echt niet te doen. Het is niet alleen beter voor je nachtrust. Maar het kan ook beter zijn voor je seksleven. Je hebt dan tenslotte weer oog voor elkaar. Of leest lekker een boek voordat je gaat slapen.

Meer slaaptips nodig? Je vindt ze hier!