Gamen en uitgaven: zo behoud je overzicht op je betalingen 


Als je veel van gamen houdt dan kan het zomaar zijn dat je meer geld uitgeeft dan je eigenlijk zou willen. Gamen is namelijk leuk, maar kan dus ook een tikkeltje verslavend werken. Hierdoor kan het ook gebeuren dat je steeds maar nieuwe tegoeden aanschaft. Zodat je een level verder kunt of outfits kunt kopen die veel toffer zijn. In deze blog vertellen we jou meer over hoe je inzicht kunt houden op je betalingen. 

Online zijn er heel veel manieren om games te spelen. Veel van deze games speel je bijvoorbeeld door middel van Playstation of een Xbox. Ook dan kun je tegenwoordig online gaan. Waardoor je makkelijk online kunt opwaarderen. Dit kan eindeloos, wanneer je bijvoorbeeld gebruikmaakt van iDeal of je credicard. Hierdoor is al snel het overzicht kwijt, waardoor je meer uitgeeft aan online gamen dan je eigenlijk zou willen. Maar er zijn ook andere oplossingen, denk bijvoorbeeld aan Playstation Plus.

Er zijn verschillende gamecards te verkrijgen, bijvoorbeeld voor de Playstation. Maar je kan ook kiezen voor een xbox gift card kopen. Dan bepaal je bijvoorbeeld per week of per maand hoeveel je op jouw account wilt zetten. Door gebruik te maken van deze kaarten, is je account niet koppelt aan je bankrekening of je creditcard. Met als resultaat dat je veel minder zal uitgeven per maand. 

Meer tips om gezond te blijven gamen

Gamen is natuurlijk iets waar veel mensen hun plezier uit kunnen halen. Toch kan het ook iets zijn waar je jezelf in kunt verliezen. Daarom is het goed om met jezelf een paar punten af te spreken. Zodat je niet de tijd verliest, maar ook niet onnodig veel geld in het gamen stopt. Bepaal daarom een maximale tijd als je gaat spelen. Zet een wekker en luister ook daadwerkelijk hierna. Je kunt natuurlijk altijd nog een paar minuten doorspelen om een potje af te maken. Maar het laatste wat je wil is dat je ondanks de wekker toch nog de tijd kwijtraakt. 

Hetzelfde geldt ook voor een budget. Haal niet zomaar geld van je creditcard af om te gamen bijvoorbeeld. Dit is zonde van zowel je geld als je tijd. Ook hierbij geldt: bepaal voor jezelf een maandelijks budget wat je aan het gamen kunt spenderen. Ook hier komt de tip die we je eerder al gaven aan bod: je kan bijvoorbeeld een xbox gift card kopen of een playstation card. 

Of geef het weg als cadeau 

Maar deze kaarten zijn ook heel leuk om cadeau te geven. Veel mannen, jong en oud, weten vaak niet goed wat ze voor hun verjaardag moeten vragen. Maar zijn ondertussen wel gek van het spelen van games. Je raadt het al, één plus één is twee, het perfect cadeau voor deze doelgroep is een gamecard. Leuk om te geven, maar misschien nog wel leuker om te krijgen! Ook kun je met bijvoorbeeld een vriendengroep geld inleggen om zo met elkaar een kaar cadeau te geven. De mogelijkheden zijn eindeloos. Veel kaarten kun je ook online aanschaffen met iDEAL