5 voordelen voor je gezondheid van infraroodtherapie 


De zon kan een enorme boost geven aan ons immuunsysteem. Wist je dat je met infrarood deze boost gedeeltelijk kan simuleren. Wij zetten een aantal voordelen voor jouw gezondheid op een rij in dit artikel. 

Hoe heerlijk is het om af en toe een sauna in te duiken. In Nederland hebben we grote wellness centra. Die hebben we dan ook niet voor niets, wij zijn een land waarbij het stressgehalte hoog ligt. Er heerst een grote prestatiedruk wat effect heeft op onze lichamen. Van een warm bad, een Finse sauna of juist een koud bad. Het kan allemaal op een natuurlijke manier helpen bij een gezonder lichaam. Ook een infraroodsessie kan helpen, hier gaan we het over hebben in dit artikel. Want hoe kan dit nu precies helpen bij mijn gezondheid?

#1 Pijnverzachting 

De meest voornaamste reden dan mensen gebruik maken van een loptimize infraroodsysteem is dan het enorm goed werkt tegen rug- en nekklachten. Het is wetenschappelijk bewezen dat dagelijks een korte periode infrarood licht kan helpen bij pijnbestrijding.

#2 Ontspanning

De druk op ons mensen wordt dagelijks hoger en hoger. We stressen dus enorm en kunnen deze stress maar moeilijk kwijt. Infrarood therapie kan helpen bij het reduceren van stress. Zo ga je na een goede sessie meer ontspannen door het leven. 

#3 Bloeddoorstroming 

Tijdens een infrarood sessie worden je spieren warmer. Dit zorgt ook automatisch voor een betere bloeddoorstroming. Uiteindelijk zal dit ontstekingen tegen gaan en hierdoor kan ook eventuele pijn tegengaan of een genezingsproces versnellen. 

#4 Calorie verlies 

Nu zal je misschien wel achterover van je stoel vallen. Maar een goede infrarood therapiesessie kan leiden tot nog veel meer. Het is namelijk bewezen dat een sessie van 30 minuten al kan leiden tot 600 calorieën aan verbranding. Het lichaam gaat zich automatisch koelen tijdens een sessie. Hierdoor neemt het hartritme toe, dit is goed voor de stofwisselingen. Dit is de reden dat je tijdens zo’n sessie afvalt

#5 Lagere bloeddruk 

Eigenlijk zien we dat het voor vrijwel je hele lichaam goed is om een infraroodsessie eens in de zo veel tijd te nemen. Uit onderzoek is gebleken dat de bloeddruk lager werd bij alle personen die een sessie van 30 minuten doorliepen. Uiteindelijk kan het dus helpen bij artrose verschijnselen.