Thuiswerken: zo houd je het vol


Nu we allemaal massaal weer thuis moeten werken, loopt werk en privé behoorlijk door elkaar heen. En dat zorgt er niet alleen voor dat je werk maar moeilijk los kan laten, de gemoederen kunnen thuis ook nog eens flink oplopen. Om dat te voorkomen hebben we een reeks aan tips voor je waarmee je het thuiswerken kunt volhouden. Lees dus zeker even mee!

In je joggingsbroek een belangrijke call openen? Of proberen een belangrijke deal te sluiten terwijl je kinderen voorbijrennen? Bij thuiswerken komt een hoop stress kijken. We hebben een aantal tips op een rijtje gezet.

  1. Maak met jezelf afspraken

Om 9 uur de laptop openklappen. En om 17:00 stipt weer dicht. Om 13:00 wordt er geluncht en dat ik minimaal 30 minuten. Tussendoor loop ik nog een rondje buiten. En niet meer dan 3 keer per week in de joggingsbroek aan het werk. Door met jezelf afspraken te maken, geef je jezelf eigenlijk grenzen. En grenzen hebben we nu eenmaal nodig. Bewaak die afspraken met jezelf alsof het belangrijke werkafspraken zijn. Zo scheid je werk en privé.

  1. Maak tijd om te ontspannen

Door de hele corona-crisis zitten we nu thuis te werken. En daardoor kun je niet lekker uiteten of naar de sauna. Maar ontstressen is heel erg belangrijk. Laat lekker het bad vollopen, bestel eten bij de plaatselijke restaurants. Heb je meer nodig om te ontspannen en stress uit je lijf te krijgen? Dan kan je bijvoorbeeld ook een boxbal kopen. Google eens naar fidget toys kopen; dit is de nieuwste rage. Dit speelgoed is voor jong en oud. En helpt je ontspannen in stressvolle situaties.

  1. Creëer een ritueel

Aangezien de maandag tegenwoordig al snel als een zaterdag voelt en de dinsdagmiddag als een vrijdagmiddag is het goed om rituelen te bedenken. Hoe begint je de werkweek en hoe sluit je ‘m af? Wat kun je nog wel doen in het weekend? Trek er in de weekenden bijvoorbeeld met het gezin op uit om lekker te gaan wandelen. Of bak samen een lekkere taart. Begin de week met bijtijds opstaan en te gaan sporten bijvoorbeeld. Door wekelijks rituelen terug te laten komen, heb je meer plezier en houd je een scheidslijn tussen werk en privé.