4 dingen om op te letten bij de aanschaf van een refurbished iPhone


Veel mensen denken bij het horen van de term ‘refurbished’ dat dit niet goed is. En hoewel er ook slechte refurbished toestellen in omloop zijn, zijn er ook heel veel goede alternatieven. Zo kun je een goede iPhone kopen, bijna zo goed als nieuw, tegen een interessante, lagere prijs. Maar waar moet je op letten wanneer je een refurbished iPhone wil kopen?

1. Check de website

De meeste refurbished aanbieders verkopen hun toestellen online. Het eerste waar je dan op kunt letten is de website. Vertrouw daarbij ook vooral op je onderbuikgevoel. Is de spelling bijvoorbeeld slecht, kun je niet of heel slecht contactgegevens vinden en twijfel je over de aangeboden betaalopties? Dan kun je misschien beter even verder kijken!

2. Kijk naar reviews

Een goede graadmeter voor of je een betrouwbare partij te pakken hebt, zijn de reviews van andere klanten. Vooral als er veel reviews gegeven zijn, en bij voorkeur via een externe partij als Kiyoh, Trustpilot of Feedback Company, kun je bepalen of mensen echt tevreden zijn. Kijk daarbij ook vooral naar het algemene beeld en vergeet niet te letten op hoe oud reviews zijn. Zijn er geen recente reviews of zijn ze alleen maar slecht? Dan kun je je iPhone refurbished SE 2020 of ander toestel misschien beter ergens anders kopen.

3. Hoe is het met de garantie geregeld?

Controleer ook hoe het met de garantie is geregeld. Sommigen geven slechts enkele maanden garantie, en dat is vaak niet voor niets. Een partij die vertrouwen heeft in het eigen product, durft echt wel langer garantie te geven. Kies bij voorkeur voor een aanbieder die minimaal 24 maanden (2 jaar) garantie geeft, of nog langer als dat mogelijk is. Dan weet je dat, wanneer er onverhoopt toch iets met het toestel mocht zijn, je ermee terug kunt gaan.

4. Keurmerk Refurbished

Last but not least: er is een keurmerk voor partijen die refurbished toestellen aanbieden. Om dit Keurmerk Refurbished te kunnen krijgen, moet een shop aan een lange lijst van voorwaarden voldoen. Het moet ervoor zorgen dat jij zeker weet dat je met een betrouwbare winkel in zee gaat, en dat het product ook goed is. FixjeiPhone heeft dit keurmerk, krijgt een 9,2 gemiddeld uit ruim 85.000 reviews en is dus een betrouwbare partij voor jouw nieuwe refurbished iPhone!