Wat zijn de 3 beste betaalbare VPN van 2021?


Steeds meer mensen zien de voordelen van een VPN (Virtual Private Network). Het is dé manier om veilig en betrouwbaar op internet te werken, waarbij je privacy bewaard blijft. Dat betekent ook dat er steeds meer aanbieders van VPN bij komen, de één nog duurder dan de andere. Toch betekent duurder hier lang niet altijd beter. Sterker nog: de beste VPN aanbieders zijn vaak helemaal niet de duurste. Daarom een top 3 beste VPN aanbieders, die ook nog eens verrassend betaalbaar zijn!

Surfshark: de voordeligste

De voordeligste in dit rijtje is Surfshark: voor nog geen €2 per maand bieden zij een erg goede VPN aan. GoodVPNservice geeft de aanbieder een 9 en dat is natuurlijk een heel mooi cijfer. De VPN van Surfshark is snel en betrouwbaar, is geschikt voor o.a. het kijken van Netflix in Amerika of BBC iPlayer. Niet geheel onbelangrijk: er wordt geen verkeersdata gelogd. Ook de klantenservice van Surfshark verdient een pluim, al met al een hele goede VPN voor een mooie prijs.

CyberGhost: snel en gebruiksvriendelijk

CyberGhost biedt qua snelheid en gebruiksvriendelijkheid een VPN die nog net iets beter scoort (op beide onderdelen worden ze beoordeeld met een 10), en dat voor een paar dubbeltjes per maand meer. Ook bieden zij verbindingen met nóg meer landen, vrijwel de gehele wereld ligt binnen handbereik met de VPN van CyberGhost. Gemiddeld scoort de aanbieder een 9,2 en dat is natuurlijk gewoon heel erg goed! Dat komt mede door de ingebouwde ad-blocker en de extensies voor Chrome en Firefox, wat erg gebruiksvriendelijk is.

NordVPN: betrouwbaar en snel

NordVPN scoort een 9,4 in de reviews en dat is een cijfer dat bijna niet te verslaan is. De verbinding is snel en scoort ook op betrouwbaarheid een 10. Het is van de drie wel de duurste, je betaalt ruim €3 per maand. Toch is het daarmee nog steeds een voordelige oplossing, er zijn genoeg aanbieders die een veelvoud hiervan in rekening brengen en minder scoren. NordVPN biedt een goede balans tussen veiligheid, privacy en snelheid, een ingebouwde ad-blocker en extensies voor Chrome en Firefox. Oftewel, met de gebruiksvriendelijkheid zit het ook hier wel snor, je kijkt gemakkelijk Netflix Amerika of BBC iPlayer.