Beste leeskussen van 2021


Ben je een echte boekenwurm of wil je comfortabel kunnen lezen zonder nekpijn? Dan is deze beste leeskussen koopgids precies waar je naar op zoek bent. Deze kussen zijn speciaal ontworpen om comfortabel te kunnen lezen in bed of op de bank. Ze kunnen tevens worden gebruikt tijdens het werken op de laptop of de tablet. Gewone kussens voldoen in veel gevallen niet aan de eisen en richtlijnen. Je kunt dan sneller rug, schouder- of nekpijn ervaren. De ergonomische vorm van een leeskussen voorkomt dit. Maar hoe kies je een goed leeskussen dat aan jouw persoonlijke voorkeur voldoet? In deze koopgids hebben we de beste exemplaren voor je geselecteerd. Zo hoef jij alleen nog maar een keuze te maken.

Wat is een leeskussen?

Zoals de naam al doet vermoeden gebruik je een leeskussen vooral bij het lezen van een boek, een tijdschrift of het bestuderen van een schoolboek. Dat kan op de bank zijn, maar natuurlijk ook in bed. Ook als je wilt surfen op het internet via de tablet of laptop biedt een leeskussen uitkomst. Gewone hoofd- of bankkussens zijn hiervoor niet geschikt. Leeskussens daarentegen ondersteunen een goede lichaamshouding en voorkomen of verminderen vervelende pijnklachten in de nek of schouders. Sommige leeskussens zijn ook bruikbaar als hoofdkussen in bed. Je hebt dan maar één kussen nodig.

Een leeskussen kan verschillende functies hebben. Er bestaan uitvoeringen met een afneembare of vaste hoes. Afneembare kussenhoezen kunnen eenvoudig in de wasmachine worden gereinigd. Uiteraard komt dit de hygiëne ten goede en kunnen ongelukjes makkelijk worden uitgewist. Sommige kussens zijn zelfs voorzien van geïntegreerde vakjes. Handig voor de oplader van de e-reader of de tablet, maar ook om leesbrillen of pennen op te kunnen bergen. Je hebt ze dan altijd bij de hand. Hieronder vind je de beste 5 leeskussens van dit moment. Als je nog twijfelt over je keuze dan raden we bestetester.nl aan. Hier vind je uitgebreide koopgidsen met beste geteste producten zoals leeskussens.

5 beste leeskussens van 2021

  1. Ducky Dons leeskussen

Dit leeskussen van Ducky Dons is comfortabel in gebruik en gemaakt van 100% katoen. Het kussen heeft geen losse hoes maar deze is wel apart bij te bestellen. Het kussen heeft een stevige driehoek vorm waardoor deze perfect blijft staan tegen het wandbord van het bed of op de bank. De vulling van dit leeskussens is zacht en neemt de natuurlijke houding van het lichaam aan. Het kussen is versterkt met latex voor nog meer comfort. De afmeting van dit Ducky Dons leeskussen is 65 x 45 centimeter.

  1. TED leeskussen

Het TED leeskussen is sterk en stevig. Dat komt omdat het kussen is gemaakt van comfortschuim. Dit neemt de lichaamshouding aan terwijl het voor voldoende ondersteuning zorgt in bed. Je kunt dit TED leeskussen gebruiken tijdens het lezen of het spelen van spelletjes op de tablet, maar ook om rechtop in bed te kunnen zitten. Bijvoorbeeld als je ontbijt op bed krijgt. Het leeskussen is multifunctioneel bruikbaar. Naast leeskussen kun je hem ook gebruiken als verhoger voor de voeten. De hoes is van aangenaam zacht materiaal en is tevens afneembaar en wasbaar in de wasmachine. De afmeting van dit TED leeskussen is 60 x 50 centimeter. Een heerlijk comfortabel kussen met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

  1. Ella leeskussen met nekrol

Dit zeer complete leeskussen van Ella is voorzien van een afneembar nekrol. Ook de onderrug worden optimaal ondersteund tijdens het lezen of puzzelen. Het leeskussen kan in bed of op de bank gebruikt worden, maar door de solide uitvoering ook als stoel op de grond. Door de armsteunen krijg je geen last van kramp of een tintelend gevoel. Het Ella leeskussen is vervaardigd uit memory foam. De hoes van katoen is afneembaar en kan in de wasmachine worden gereinigd. Aan de zijkant en achterkant van het kussen bevindt zich een steekvak voor het opbergen van pennen of boekjes. De nekrol is afneembaar en kan tevens in hoogte worden versteld. De afmeting van dit leeskussen is 76 x 53 centimeter.

  1. Nightsrest leeskussen

Een leeskussen van Nightsrest met een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding. Het kussen kan eenvoudig tegen het hoofdbord van het bed of de muur geplaatst worden, maar kan ook op de bank worden gebruikt. Het leeskussen stimuleert een correcte lichaamshouding en voorkomt rug- en schouderklachten. De vulling is synthetisch en voelt zacht maar stevig aan. Dit kussen heeft vaste bekleding maar een losse hoes van katoen is eenvoudig mee te bestellen. Deze zijn machinewasbaar op 30 graden. Dit kussen heeft een ergonomische vorm en is gemaakt van allergeen materiaal. De afmeting is 44 x 45 centimeter.

  1. Bed4Less Relax 3D leeskussen

Dit luxe uitgevoerde leeskussen is voorzien van een nekrol die afneembaar en verstelbaar is. Het kussen heeft een afneembare hoes die je eenvoudig kunt wassen in de wasmachine. Deze is gemaakt van 100% polyester en is anti-allergisch. Dit kussen ondersteunt de lichaamshouding en ontlast spieren en gewrichten op de juiste manier. De vulling bestaat uit stevige maar aangenaam zachte polyether vlokken. De afmeting van dit Bed4Less leeskussen is 54 x 46 centimeter.

Koopgids: waar moet je op letten voordat je een leeskussen koopt?

Afneembare hoes

Als je een leeskussen wilt kopen voor in bed of op de bank, dan is het goed om vooraf te bepalen of je een kussen met een vaste of een losse hoes wilt aanschaffen. Een leeskussen met afneembare hoes heeft een aantal voordelen. De hoes kun je van het kussen afhalen en wassen in de wasmachine. Handig als er een ongelukje is gebeurd of als de hoes vuil is geworden door het gebruik. Kies je voor een leeskussen met een vaste tijk? Dan kun je altijd nog overwegen om een extra hoes aan te schaffen. Je moet dan uiteraard wel op de juiste afmetingen letten.

Wel of geen nekrol?

Er zijn verschillende soorten leeskussens met of zonder nekrol. Een nekrol ontlast de nek tijdens het lezen, televisie kijken of gamen op een tablet. Deze ondersteuning voorkomt verkeerde houdingen die voor nek- of rugpijn kunnen zorgen. De nekrol is in de meeste gevallen verstelbaar zodat je de hoogte eenvoudig afstemt op jouw lichaam. Sommige leeskussens hebben een afneembare nekrol. Deze kun je gebruiken maar desgewenst ook verwijderen.

Opbergvakken

Lees of puzzel je vaak en gebruik je daarbij diverse accessoires? Dan kun je het beste kiezen voor een leeskussen met een hoes die voorzien is van zijvakken of steekzakken. Hierin kun je pennen, boekenleggers of andere accessoires bewaren. Deze opbergvakken zijn ook geschikt voor het opbergen van de leesbril. Zo heb je jouw spullen altijd bij de hand.