Seksspeeltjes: uitsluitend iets voor wanneer je alleen bent?


Wanneer gebruik jij seksspeeltjes het liefst? Voor veel mensen geldt dat zij hier vooral solo mee aan de slag gaan. Dat is prima, veel speeltjes zijn er ook prima voor geschikt om in je eentje plezier aan te beleven. Maar ook samen met een partner, of dit nu je vaste is of niet, kun je er een fijne tijd mee beleven. Dat is geen teken dat je op elkaar bent uitgekeken of elkaar niet genoeg te bieden hebt. Welnee, het betekent juist dat je elkaar vertrouwt en er alles aan wilt doen om jezelf en de ander een fijne tijd te bezorgen.

In je eentje aan de slag

Veel mensen, zowel mannen als vrouwen, hebben seksspeeltjes in huis. Het is vaak niet iets waar we heel openlijk over praten, er gaan genoeg verjaardagen voorbij waarop het onderwerp niet in de kring voorbijkomt, maar echt, in heel wat nachtkastjes kom je er één of meer tegen. Het is natuurlijk prima om dit lekker voor jezelf te houden, want hoe jij het liefst geniet, dat is ook eigenlijk alleen jouw zaak.

Voor veel mensen geldt dat speeltjes vooral op momenten zonder partner een grote rol spelen in het seksleven. Logisch, want zowel de meest verkochte speeltjes voor vrouwen als die voor mannen draaien toch vooral om het nabootsen van de seks. Bij vrouwen gaat het om dildo’s en vibrators, waarbij de laatste natuurlijk meer doen dan mening partner kan, terwijl bij mannen de masturbators die het gevoel van geslachtsgemeenschap simuleren steeds populairder worden. Heb je geen partner, is deze niet in de buurt of heb je gewoon even behoefte aan een momentje voor jezelf, dan is het met deze toys volop genieten.

Samen kan natuurlijk ook

Natuurlijk kun je ook samen met een partner met speeltjes aan de slag. Voor veel mensen geldt dat ze dit het liefst samen met een vaste partner, eentje die zij goed kennen en volledig vertrouwen, doen. Niet zo vreemd, want het gebruik kan best spannend zijn en ervoor zorgen dat je jezelf op een andere manier laat gaan dan voor jou normaal is. Dit samen ontdekken kan reuze spannend zijn en je relatie alleen maar verder versterken.

Met iemand die je wat minder goed kent de speeltjes erbij pakken is natuurlijk ook geen probleem, als je dit allebei graag wilt. Het is in dat geval ook goed om een condoom klaar te hebben liggen, want niet zelden zal een partijtje ‘spelen’ uitlopen op gemeenschap. Wees voorbereid en geniet!