Op zoek naar personeel? Volg deze 3 tips!


Kan jouw bedrijf wel nieuwe toppers gebruiken en wordt er daarom hard naar werknemers gezocht? Dan wil je kandidaten natuurlijk overtuigen dat jouw bedrijf dé ideale werkplek voor ze is om aan de slag te gaan. Maar hoe zorg je ervoor dat de interesse wordt gewekt en kandidaten worden overtuigd om te solliciteren? Dat kan onder andere door onderstaande 3 tips te volgen hoe jij kandidaten naar jouw bedrijf toe trekt!

Een opvallende vacature

Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt is het je vast opgevallen hoe groot het aanbod vacatures online is. Des te belangrijker is het dus om met jouw vacaturetekst op te vallen en boven andere bedrijven uit te springen. Hoe? Door geen standaard vacaturetekst te hebben. Overtuig kandidaten wat het werken bij jouw bedrijf zo leuk maakt en hoe bijvoorbeeld een werkdag binnen die rol eruit ziet. Extra punten scoren? Voeg een werken-bij video of een groepsfoto van je team toe!

De kracht van online platformen

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende online platformen die bedrijven veel mooie kansen bieden. Het zou dus zonde zijn om hier geen gebruik van te maken wanneer je op zoek bent naar nieuwe talenten. Al helemaal als het gaat om een vacature met spoed vervullen. Mogelijke online platformen zijn online vacaturebanken, social media kanalen of de inzet van recruiters. Wanneer je ervoor kiest om van al deze mogelijkheden gebruik te maken, komt gegarandeerd de perfecte kandidaat snel in aanraking met jouw openstaande vacature.

Employer branding

Iets wat voor ieder bedrijf raadzaam is, is werken aan de employer branding. Dit houdt in dat je werkt aan een positief werkgeversmerk. Dat zowel huidige als potentiële medewerkers dus een positief beeld hebben van je bedrijf. Want zijn je medewerkers positief over het werken bij je bedrijf, dan zorgt dat er automatisch ook voor dat potentiële medewerkers sneller enthousiast raken. Bijvoorbeeld door de verhalen die zij horen, de energie die tevreden medewerkers kunnen uitstralen of de ervaringen van oud-medewerkers.

Pas jij deze drie tips toe in je zoektocht naar nieuwe talenten? Dan weten wij zeker dat je tot een geschikte kandidaat komt voor het vervullen van je vacature!