Is de kwaliteit van kinderkleding gelijk aan kleding voor volwassenen?


Jonge ouders worden vaak voor het eerst geconfronteerd met kinderkleding en zullen dan zien wat voor wereld van verschil het is wanneer je kinderkleding vergelijkt met kleding voor volwassenen. Je moet op andere dingen letten, de prijzen kunnen enorm uiteenlopen en je moet je er ook nog bewust van zijn dat jouw zoon of dochter waarschijnlijk over een tijdje al niet meer zal passen in het maatje wat hij of zij nu draagt. Ben je nog op zoek naar nieuwe kinderkleding of wil je er simpelweg iets meer in verdiepen, lees dan gauw verder! In dit artikel vertellen wij je of kinderkleding van vergelijkbare kwaliteit is als kleding voor volwassenen.

Vergelijk de duur van het gebruik

Kinderkleding is er in de meeste gevallen niet voor gemaakt om jaren en jaren mee te kunnen gaan, terwijl dit bij kleding voor volwassenen vaker het geval is. Je zou dus kunnen stellen dat kleding voor kinderen van een lagere kwaliteit zou zijn, maar dat is simpelweg niet hoe het werkt. Of een kledingstuk van goede kwaliteit is, is van meer afhankelijk dan dat. Bijvoorbeeld van welk merk je precies kinderkleding koopt:

Afhankelijk van het merk

Het zal je niet verbazen, maar de kwaliteit van kinderkleding is natuurlijk -net als bij kleding voor volwassenen – afhankelijk van het merk , de materialen en hoe het is gefabriceerd. Je kunt kinderkleding krijgen van een iets mindere kwaliteit (dit is vaak ook iets goedkoper) of juist kleding van een hogere kwaliteit, hier betaal je vaak ook iets meer voor. Merkkleding staat erom bekend over het algemeen van betere kwaliteit te zijn. Natuurlijk is er ook voor kindermerkkleding ontwikkeld zodat zij in merken van goede kwaliteit kunnen lopen.

aanbiddelijk, aantrekkelijk mooi, baby

Kinderkleding tweedehands kopen

Om alsnog jouw favoriete kinderkleding merkjes te kunnen bemachtigen, kun je kinderkleding ook tweedehands kopen. De prijzen zijn dan vaak iets zachter, terwijl jouw zoon of dochter nog steeds in de kindermerkkleding kan lopen die jij mooi vindt.

Kinderen lopen meer risico kleding kapot te maken

Omdat kinderen zich meer gedragen als avonturiers en dus veel springen, rollen, kruipen etcetera, lopen zij meer kans om hun kleding kapot te maken dan de meeste volwassenen. Ook al zou kinderkleding dus van eenzelfde kwaliteit zijn als kleding voor volwassenen, dan nog zou kinderkleding waarschijnlijk sneller kapot gaan. Simpelweg omdat kinderen minder voorzichtig met hun kleding omgaan.

Duurzame kinderkleding

Ook kinderkleding kan enorm duurzaam zijn, waardoor het bijvoorbeeld (gedeeltelijk) gemaakt is van bamboe in plaats van alleen katoen. Zoek je nara geschikte merkjes voor je meisjes- of jongenskleding, probeer dan ook te letten op hoe de kleding is vervaardigd. Koop daarnaast het liefst lokaal, zodat jouw bestelling niet ook nog eens overzees gescheept hoeft te worden.

Conclusie

Of de kwaliteit van kinderkleding hetzelfde is als die van kleding van volwassenen, is dus grotendeels afhankelijk van hoe je er zelf mee omgaat en van welk merk je de kleding koopt. Merken verschillen namelijk vaak in materialen en kwaliteit. Maar mocht je gaan voor (kinder)kleding van goede kwaliteit, kies dan het liefst voor duurzaam!