Het aantal bitcoin holders in Nederland groeit


Sinds 2009 heeft Bitcoin zich organisch ontwikkeld en heeft het een eigen koers en kapitaalmarkt ontwikkeld. Deze ontwikkeling hangt samen met een langzaam groeiende gemeenschap van briljante ontwikkelaars, whizzkids, cypherpunks, vernieuwers en gebruikers die er in geslaagd zijn om een onmogelijk geacht project toch te verwezenlijken.

Bitcoin waarde nu

Bitcoin was niks waard en had jarenlang geen koers aangezien het project gedoemd leek te zijn om te mislukken. In de opstart jaren leek het bitcoin project steeds op een mislukking uit te lopen, maar wist elke tegenslag en vermeende doodsstrijd te overwinnen. Elke overwinning zorgde voor meer aantrekkingskracht, nieuwe koersimpulsen en verdere groei van het netwerk. Bitcoin heeft bewezen dat het antifragiel is. Bitcoin is langzaam door toenemende netwerkeffecten elk jaar sterker geworden en heeft daardoor een voorspelbaar, onveranderbaar monetair beleid met een gegarandeerde absolute schaarste. Bitcoins kopen kun je beschouwen als het kopen van absoluut schaarse monetaire roerende goederen. Bitcoin is natuurlijk niet het enige digitale munt dat er besttaat er zijn ook andere cryptocurrency die je ook in nederland kan verkijgen. Voor het kopen van cryptocurrency in Nederland heb je alleen een geverifieerde Kraken en Binance account nodig. Hiermee is het mogelijk om bijna elke crypto te kopen.

Bitcoins kopen in nederland

Bij het aanschaffen van bitcoins zitten Nederlanders in een luxepositie. Als een financiële watergeus kan iedereen gemakkelijk de bitcoin-wateren testen met behulp van verschillende innovatieve Nederlandse bitcoinbedrijven. Voor het kopen en het actief verhandelen van bitcoin hoef je dus niet naar een buitenlandse partij; Er zijn verschillende mogelijkheden om in Nederland bitcoins te kopen. Je kunt je bijvoorbeeld aanmelden op een handelsplatform (bitcoin exchange) waar je kunt handelen met andere gebruikers. Dit is wel relatief ingewikkeld, tijdrovend en ook niet zonder risico, omdat je je euro’s en/of bitcoins moet stallen bij het handelsplatform en er nooit garanties zijn voor de prijs die je betaalt. Het makkelijkst en veiligst koop je bitcoins met iDEAL. Er zijn verschillende partijen in Nederland waar bitcoins gekocht kunnen worden. Je betaalt meestal iets meer (rond de 1%) dan op een bitcoin exchange, maar veel mensen vinden het gemak en de snelheid daartegen opwegen. Zo merken we dat middels Ideal en de nederlandse dienstverleners hebben geholpen om het aantal bitcoin houders in Nederland te laten groeien