7 Manieren om beter in je vel te zitten in de winter


Heb je moeite met de korte dagen, de kou en het gebrek aan zonlicht? Maakt het je depressief en moe? Je bent zeker niet de enige! Het is gebleken dat veel mensen in Noordwest Europa lijden aan een echte winterdepressie. Ben jij ook zo iemand? Lees dan snel verder, want met onderstaande tips kom jij fluitend de winter door!

1. Comfortabele, mooie kleding

In de winter is het belangrijk om je warm en comfortabel te kleden. Investeer in goede thermokleding die je lichaam op temperatuur houdt. Kies voor laagjes, zodat je makkelijk kunt variëren in warmte. Denk ook aan een goede winterjas, handschoenen en een muts om jezelf te beschermen tegen de kou. Daarnaast is het essentieel om jezelf te vertroetelen met outfits waarin jij je echt goed voelt; kleding die je laat stralen en je figuur goed doet uitkomen. Onderschat ook niet hoeveel verschil mooie schoenen en accessoires kunnen maken voor je humeur tijdens de wintermaanden. Kies voor schoenen die zowel stijlvol als warm zijn. Accessoires zoals sjaals, hoeden en tassen kunnen een saaie outfit direct opvrolijken en daardoor wordt je humeur direct een stuk opgewekter.

2. Gezond eten en voedingssupplementen

Natuurlijk is het van essentieel belang dat je gezond eet. Maar in de winter kun je wel een extra boost gebruiken. Door je voeding aan te vullen met voedingssupplementen, kun je je weerstand en humeur significant verbeteren. Bij een tekort aan vitamine D door het gebrek aan zonlicht kun je moe worden en minder goed in je vel zitten. Dit kun je oplossen door tijdens de wintermaanden vitamine D te slikken. Voel je je wat down? Dan kun je bijvoorbeeld tijdelijk een supplement als bromelia slikken. Verdiep je even in het onderwerp om te ontdekken welke supplementen voor jou de beste keuze zijn. Het is verstandig om ook even te overleggen met je huisarts, voordat je supplementen gaat slikken. Zo weet je zeker dat je niet de dagelijkse aanbevolen dosis overschrijdt en je daadwerkelijk supplementen gebruikt die je zullen helpen.

3. Kies speciale cosmetica om je huid extra te verzorgen

De droge lucht en temperatuurschommelingen van de winter kunnen een tol eisen van je huid. Je huid maakt bovendien minder talg aan en bevat minder lipiden tijdens de kou. Verwen jezelf daarom met speciale cosmetica die rijker en extra hydraterend zijn. Gebruik dagelijks een goede moisturizer en vergeet niet om regelmatig lippenbalsem te gebruiken. Kies voor producten met een combinatie van extra vochtinbrengende kalmerende en beschermende ingrediënten. Vitamine E, allantoïne, panthenol of ectoïne kalmeren de geïrriteerde huid terwijl natuurlijke hydraterende stoffen, zoals  glycerine en hyaluronzuur, zorgen voor extra vocht. Voor bescherming zijn er de vetzuren, keramiden en squalaan.

4. Lichttherapie

Gebrek aan zonlicht kan leiden tot een tekort aan vitamine D en een verminderd energieniveau. De korte dagen kunnen echt effect hebben op iemands gemoedstoestand en er zijn dan ook veel mensen die last hebben van een winterdepressie. Gelukkig zijn er speciale lampen op de markt die het effect van zonlicht nabootsen. Door dagelijks gebruik te maken van lichttherapie kan je humeur verbeteren en vermoeidheid verminderen.

5. Bezoekje aan een spa

Een bezoekje aan een spa kan wonderen doen voor je algehele welzijn. Geniet van een ontspannende massage, een gezichtsbehandeling of een saunasessie. Het warme water en de rustgevende omgeving zullen je stressniveau verlagen en je energie geven.

6. Creëer een gezellige sfeer in huis

Maak van je huis een plek waar je graag wilt zijn, vooral tijdens de wintermaanden wanneer je meer tijd binnenshuis doorbrengt. Zet kaarsjes neer, hang warme plaids over de bank en versier met winterse decoraties zoals kerstverlichting en dennentakken. Een gezellige sfeer creëren in huis kan bijdragen aan positieve gevoelens en rust.

7. Blijf actief

Hoewel het verleidelijk is om tijdens de wintermaanden op de bank te blijven liggen, is het belangrijk om actief te blijven. Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van je stemming. Kies activiteiten die binnen kunnen worden gedaan, zoals yoga, dansen of fitnessoefeningen. Maak dagelijks een wandeling in de buitenlucht in de uren dat het licht is. Zo krijg je zowel beweging als blootstelling aan het daglicht. Wees lief én streng voor jezelf.

De wintermaanden hoeven niet somber en deprimerend te zijn. Met deze 7 tips kun jij beter in je vel zitten en vol energie de winter doorkomen. Zorg goed voor jezelf, zowel op fysiek als op mentaal niveau. Blijf actief, creëer een gezellige sfeer in huis en verwen jezelf met comfortabele kleding en accessoires. Met deze kleine aanpassingen kun je de wintermaanden een stuk aangenamer maken!