Badkamerspiegels: trends en inspiratie


Wil je jouw badkamer van een mooie nieuwe spiegel voorzien? Laat je dan inspireren door de laatste trends en ontdek de vele en gevarieerde mogelijkheden!

Welke trends in badkamerspiegels zijn er?

Spiegels in de badkamer waren vroeger vooral functioneel. De ronde of rechthoekige spiegels werden vaak vastgehouden door inspiratieloze klemmen die weinig sfeer toevoegden aan de ruimte. Gelukkig is dat tegenwoordig wel anders en is de spiegel een belangrijk onderdeel van de badkamer. Nog steeds zie je veel ronde badkamerspiegels. Deze zijn echter wel in een nieuw jasje gestoken. Nu zijn ze in de meeste gevallen voorzien van ingebouwde verlichting. Ook kiezen steeds meer mensen voor een organische badkamerspiegel. Deze variant heeft een speelse vorm en is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Qua stijl past hij in vrijwel alle moderne badkamers. Daarnaast is er een groeiende interesse in spiegels met ingebouwde verwarming. De speciale techniek hierachter voorkomt dat de spiegel beslaat terwijl je aan het douchen bent.

Inspiratie voor badkamerspiegels

Ben je zelf op zoek naar een nieuwe spiegel voor in je badkamer? Dan kun je online of in verschillende fysieke showrooms meer inspiratie opdoen. Laat je bijvoorbeeld verrassen door de vele nieuwe mogelijkheden als spiegels met verwarming, spiegels met verlichting en verwarming of spiegels met een ingebouwde klok. Voor nog meer gebruiksgemak kun je ook kiezen voor een grote badkamerspiegel met een ingebouwde scheerspiegel. Wil je de dag goed beginnen? Dan is het wellicht een goed idee om een compact muzieksysteem toe te voegen. Dit systeem werkt met Bluetooth en kan netjes worden weggewerkt achter de spiegel.

Hoe kies je de perfecte spiegel voor jouw badkamer?

Bij het kiezen van je nieuwe spiegel is het goed om te bedenken op welke momenten je hem nodig hebt. Tijdens donkere winterochtenden en in de avond heb je natuurlijk nauwelijks daglicht. Een spiegel met ingebouwde verlichting is dan wel zo fijn. Daarnaast is het mooi om een spiegel uit te kiezen die past bij de stijl van je badkamer. Een strak ingerichte badkamer vraagt natuurlijk om een bijpassende rechthoekige of vierkante spiegel. Hou je van een speelse inrichting? Dan is een ovale of organische spiegel een goed idee voor in jouw badkamer. Bij het bepalen van het ideale formaat moet je vooral rekening houden met hoeveel mensen de spiegel gaan gebruiken. Sta je er samen voor? Kies dan bij voorkeur voor een extra grote spiegel.

Spiegels als designelement

Steeds meer mensen kiezen voor designspiegels in hun woning. Deze trend is ook te zien in de badkamer. Een mooie spiegel maakt de ruimte optisch groter en zorgt voor een rustige uitstraling. Daarnaast is het een echte eye catcher die je badkamer nog mooier maakt. Wil je nu zelf een mooie designspiegel bestellen? Dan kun je online terecht bij verschillende aanbieders met een prachtig en uitgebreid assortiment.

Kies je voor een nieuwe spiegel in dezelfde stijl als je badkamer? Dan wordt de ruimte echt tot een mooi geheel gemaakt. Dit zorgt voor meer wooncomfort en verhoogt ook nog eens de waarde van je woning.