3 x duurzamere heftrucks


Waar een klein land al niet groot in kan zijn. Nederland mag dan qua oppervlakte niet zoveel voorstellen wereldwijd gezien, maar op economisch gebied zijn we echt een mondiale speler. Niet alleen omdat we allerhande producten zeer efficiënt verbouwen en produceren, maar ook omdat we veel producten doorvoeren naar andere (Europese) landen. Het is dan ook niet opvallend dat er in het gehele land nogal wat magazijnen, distributiecentra en andere logistieke omgevingen te vinden zijn. Een transportmiddel dat daar altijd te vinden? Een of meerdere heftrucks! Hieronder lees je meer over verduurzaming van dit o zo belangrijke bedrijfsmiddel.

Duurzaamheid binnen bedrijven steeds belangrijker

Duurzaam ondernemen is binnen bedrijven het laatste decennium veranderd van ‘iets waar we wat mee moeten’ naar een serieuze factor bij het nemen van zakelijke beslissingen. Niet alleen omdat de overheid dit aanmoedigt of verplicht, of omdat je als bedrijf graag een duurzamer imago wil. Maar ook omdat bedrijven zelf graag willen bijdragen aan een betere toekomst. Duurzaamheid wordt dan ook in steeds meer bedrijfsprocessen meegenomen. Denk aan efficiënter werken om minder energie te verbruiken, verspilling te voorkomen, recycling van afval en gebruik van gerecyclede materialen.

Gebruikte heftrucks

Ook als het gaat om heftrucks, zijn er vaak duurzamere keuzes dan waar men in eerste instantie aan denkt. Veel bedrijven zijn waarschijnlijk gewend bij vervanging van een heftruck te kiezen voor een volledig nieuw exemplaar. Maar wist je al dat je net zo goed kunt kiezen voor een gebruikt model? Zo verleng je de levensduur, waardoor er minder nieuwe nodig zijn. Een gebruikte heftruck nodig? Kijk dan eens naar het ruime assortiment van Itolang.

Elektrische heftrucks

Wil je toch graag een nieuwe model? Kies dan in ieder geval voor elektrisch. Een elektrische heftruck van Still kopen bijvoorbeeld heeft niet alleen als voordeel dat je geen fossiele brandstof meer nodig hebt, het heeft ook positieve voordelen voor de gezondheid van de medewerkers die erop of erbij werken. Binnenin bedrijfspanden moet dan ook niet voor niets tegenwoordig al voor een LPG- of elektrische variant gekozen worden bij vervanging van een dieselheftruck. Helemaal duurzaam bezig zijn? Laad dan de batterijen van de elektrische heftruck op met elektriciteit die je zelf met zonnepanelen op het bedrijfspand opwekt.

Een heftruck huren

Tot slot kun je ook overwegen een heftruck te huren. Dit is vooral een goede oplossing als je een heftruck maar korte tijd nodig hebt. Bijvoorbeeld ter overbrugging totdat een andere wordt geleverd.

De voordelen van duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen: niet alleen goed voor het imago van het bedrijf, maar ook iets dat vaak (financiële) voordelen biedt. Zeker in een tijd waarin allerlei kosten (denk aan lonen, energie en brandstoffen) omhoog gaan, is het positief dat duurzaam ondernemen ook steeds meer oplevert!