3 cursussen voor mentale gezondheid


In onze drukke maatschappij is het belangrijk om goed voor onze mentale gezondheid te zorgen. Er zijn verschillende cursussen beschikbaar die hierbij kunnen helpen. In dit artikel worden drie cursussen besproken die bijdragen aan een betere mentale gezondheid: Energiebeheersing, leren mediteren en positief denken. Elk van deze cursussen gaat in op een andere techniek of benadering en kan helpen bij het versterken van de mentale gezondheid.

Cursus Energiebeheersing 

In de huidige snelle maatschappij hebben veel mensen te maken met stress en burn-out. Energiebeheersing kan een goede manier zijn om hiermee om te gaan. Een voorbeeld hiervan is Reiki, een Japanse techniek die gericht is op het sturen van energie door middel van aanraking en meditatie. Deze techniek kan helpen om de energiebalans in het lichaam te herstellen en stress te verminderen. Door Reiki toe te passen, kan men leren om beter om te gaan met spanningen en emoties en kan men beter in contact komen met zichzelf. Plekken waar je onder andere een energie cursus kunt doen zijn: https://www.tri-of-light.nl/universal-energy-healer/ en https://www.naomivanree.nl/reikicursus.

Cursus mediteren

Meditatie is al eeuwen een bewezen techniek om te helpen met mentale gezondheid. Meditatie kan helpen met het verminderen van stress, het verbeteren van de concentratie en het verhogen van de emotionele stabiliteit. Het is een eenvoudige techniek die iedereen kan leren, ongeacht leeftijd of achtergrond.

Meditatie Instituut Nederland biedt gratis, korte online cursussen aan als ook betaalde, uitgebreide meditatie cursussen op locatie. Deze zijn Nederlandstalig. Hierdoor is het voor iedereen toegankelijk om de technieken aan te leren. Ook op de website https://mindfulnessexercises.com/free-online-mindfulness-courses/ zijn een aantal gratis meditatie en mindfulness cursussen te vinden (deze zijn wel Engelstalig)

Cursus positief denken

Positief denken is een krachtige manier om mentale gezondheid te verbeteren. Door positief te denken, kan men de manier waarop men naar situaties kijkt veranderen. Dit kan leiden tot meer zelfvertrouwen en een betere emotionele stabiliteit. Positief denken kan ook helpen om tegenslagen beter te verwerken en kan helpen om een meer tevreden leven te leiden.

Hier kun je een gratis online cursus positief denken volgen: https://www.justbeyou.nl/waarom-positief-denken-makkelijk-dan-je-denkt/ Deze cursus kan uitkomst bieden voor mensen die graag willen leren hoe positief denken kan bijdragen aan een gezonde mentale gesteldheid.

Door de technieken van deze cursussen toe te passen in je dagelijks leven, kan je jezelf de tools geven voor een gezonde geest. Het is belangrijk om te onthouden dat mentale gezondheid een continu proces is en volgen van een cursus alleen maar de eerste stap is.