Wat zijn de nieuwste smartphones van Google?


Heb jij al gehoord van de Google Pixel 7 Pro? De Google Pixel 7 Pro is een high-end smartphone van het Amerikaanse bedrijf Google. De nieuwste smartphone is onlangs gelanceerd, namelijk in oktober 2022. De Google Pixel 7 Pro is uitgerust met de laatste technologieën en heeft een haarscherp scherm, snelle processor en een verbeterde camera. Maar wat is precies het verschil tussen deze smartphone en de nieuwe Pixel 7? Wij leggen je alles uit over het verschil tussen de Google Pixel 7 vs. Pixel 7 pro. Lees dus snel verder!

Overeenkomsten

Zowel de Google Pixel 7 Pro als de Google Pixel 7 zijn beide nieuwe modellen van het Amerikaanse bedrijf Google. Zie zijn niet alleen snel en efficiënt in gebruik, maar staan ook bekend om het strakke en moderne design. Bovendien zijn deze twee smartphones de eerste Pixel telefoons die je in Nederland kunt kopen. Dit houdt in dat het besturingssysteem van Android effectief en functioneel uitgevoerd kan worden. Je hoeft dus niet lang te wachten op updates en het downloaden van additionele applicaties is vanaf nu ook onnodig. 

Verschillen

De twee smartphones delen dus veel overeenkomsten met elkaar, maar ook verschillen. Eén van deze verschillen is terug te vinden in het ontwerp van de smartphones. De Pixel 7 Pro is namelijk een slag groter door het grotere scherm. De Google Pixel 7 Pro heeft namelijk een schermformaat van 6,7 inch, terwijl de Google Pixel 7 een 6,3 inch schermformaat heeft. Dit maakt de Google Pixel 7 Pro ideaal als je houdt van streamen en gamen op een groot scherm. Daarnaast heeft het ook een resolutie van 3120 x 1440 pixels, wat het beeld op het scherm haarfijn maakt. Bovendien heeft de Pixel 7 Pro maar liefst drie camera’s aan de achterzijde in tegenstelling tot de twee camera’s van de Pixel 7. Het verschil in ontwerp is dus voornamelijk terug te zien in het formaat, maar daarentegen zijn beide smartphones gemaakt van hoogwaardig glas met een sterk aluminium frame.

Kwaliteiten

Beide smartphones brengen veel kwaliteiten met zich mee. Het scherm ververst namelijk snel en de telefoon integreert het supersnelle 5G-internet. Beide smartphones brengen de hoogste helderheid, de beste kleuren en veel efficiëntie met zich mee. Daarnaast hebben beide telefoons een krachtige Google Tensor G2 processor. Dit kan jou in eerste instantie eventueel niet veel zeggen als je ietwat onbekend bent met processors. Kort samenvattend is deze processor ontzettend krachtig zodra bijvoorbeeld een applicatie laadt of moet opstarten. Dit zorgt ervoor dat je mobiel nooit vastloopt. Daarnaast is het besturingssysteem van Android fijn in gebruik met de nieuwste update van Android 13. Als laatst heeft de Pixel 7 een batterij van 4355 mAh en de Pixel 7 Pro een 5000 mAh wat ervoor zorgt dat de smartphones langdurig meegaan en snel opladen. Al met al zijn beide smartphones goede keuzes als je geïnteresseerd bent in een smartphone die de nieuwste technologie integreert. Als je op zoek bent naar een smartphone met een groter scherm, een extra camera een nóg betere batterij dan is de Google Pixel 7 Pro een uitstekende keuze. Als dit voor jou niet zo zeer nodig is, dan is de Google Pixel 7 ook een goed overwogen smartphone keuze.