Kies ook jij voor de bekende Peugeot 208?


Er gaat natuurlijk niets boven het kopen van een andere auto. Of het nu je eerste auto wordt of dat je al een tijdje rijdt, het is van groot belang om een auto te kopen waar je met plezier in rijdt. Een van de meest populaire merken van dit moment is nog altijd Peugeot. Ben je op zoek naar een auto die valt onder het motto ‘klein maar fijn’ dan is de Peugeot 208 occasion een prima keuze om te overwegen. Omdat niet iedereen bekend is met dit model hebben we besloten om het makkelijker voor je te maken. In dit artikel laten wij je namelijk zien waarom dit dé toekomstige auto is voor jou!

Een kleine maar fijne auto

De kans is groot dat je wel eens van de Peugeot 208 hebt gehoord. Het is namelijk een model van Peugeot wat echt al jaren populair is onder zowel jong als oud. Peugeot biedt aantal verschillende soorten motoren. Er is één diesel met 99 pk en er zijn er drie met de 1.2 PureTech benzinemotoren met 74 pk, 99 pk en 127 pk. De blikvanger is alleen de volledig elektrische versie, iets wat door de hoge mate van duurzaamheid echt een leuke optie is om te overwegen. Peugeot heeft ervoor gekozen om de 208 uit te rusten met een klein stuurwiel dat er een beetje utiziet als een kart. Dit lijkt wellicht wat raar, maar de keuze hiervoor zorgt ervoor dat je nog makkelijker kunst sturen dan voorheen.

Interieur onder handen genomen

Wat we ook zien is dat Peugeot bezig is geweest om het interieur aan te passen bij de nieuwe modellen van de 208. Ongeacht het model wat je koopt is het echter een auto die is aan te merken als een echte blikvanger. Dankzij het vernieuwde en zeer uitgebreide infotainmentsysteem met touchscreen is het mogelijk om je apps volledig naar wens te bedienen. De ruimte op de achterbank is weliswaar wat beperkt, maar de bagageruimte en beenruimte achterin zijn prima voor een auto van dit formaat. Mocht je kinderen hebben of graag met vrienden op vakantie gaan dan zal je merken dat iedereen comfortabel kan zitten.

Dé auto voor bij jou thuis

Er is een reden dat Peugeot nog altijd zo’n bekend merk is, en dat is het feit dat het gewoon erg goede auto’s zijn. Met de Peugeot 208 heb je echt een goede auto voor zowel lange als korte afstanden. Ben je van plan om een Peugeot 208 occasion te kopen, neem dan wel echt even de tijd bij het doen van je aankoop. Bij tweedehands auto’s is het namelijk van groot belang om een goed beeld te krijgen van de staat en de eventuele gebreken van het model wat je op het oog hebt. Zolang je hier echter aandacht aan besteed is er geen enkele reden waarom jij niet voor de Peugeot 208 zou moeten kiezen!