Tweedehands auto kopen? Hier moet je op letten


Ben jij van plan een tweedehands auto te kopen, dan zal je op een aantal dingen goed moeten letten. Zo heb je bij een tweedhandsauto meer slijtage, dan bij een nieuwe auto. Wij geven je een aantal tips.

Dus je gaat een tweedehands auto kopen. Er zijn veel websites waar jij via een particulier jou tweedehands auto kan kopen. Maar er zal altijd iets van slijtage zijn aan een tweedehands auto. Denk hierbij aan bandenslijtage, motorslijtage en interieurslijtage. Al deze dingen zorgen ervoor dat een voertuig minder waard wordt. Maar er zijn nog meer dingen waar jij op moet letten.

Hier moet je op letten bij de aanschaf van een tweedehands auto

Jij gaat een tweedehands auto kopen? Wij hebben een aantal simpele kooptips op een rijtje gezet zodat jij de beste prijs betaald voor je tweedehands voertuig.

De eerste indruk

Je gaat altijd af op je eerste indruk. De auto ziet er netjes uit en hij oogt in orde. Natuurlijk kan je nog niet voor 100 procent zeker zijn dat dit ook echt zo is. Om hierachter te komen maak je dus een afspraak voor een proefritje.

Zijn de gegevens in orde

Nu kom je aan bij misschien wel het belangrijkste onderdeel. Zijn alle gegevens in orde. Wanneer is de laatste APK geweest. Wanneer je zelf binnenkort weer moet gaan voor een APK kan dit extra kosten met zich meebrengen. Kloppen de kentekengegevens met het chassisnummer van de auto? Ook kan je als extra controle het onderhoudsboekje bekijken of de kilometerstand in orde is.

Let goed op schades

Nu is het tijd om een rondje om te auto te lopen en te kijken of er schades zijn. Zo kan je ook zien of er roekeloos mee gereden is. Hoe zit het met de slijtage. Moet jij vier nieuwe banden halen dat gaat dit oplopen in de kosten. Let bij oudere voertuigen ook goed op roestplekken. Dit is een indicatie voor eventuele lekkages.

Als laatste: maak een proefrit

Nu is het tijd om de auto te testen. Rijd hij lekker en klinkt het allemaal oké? Wil jij echt zeker zijn van dit voertuig dan kan je vooraf een afspraak maken bij een garage in de buurt. Zij kunnen een aantal dingen voor je uitsluiten en zo weet je na je proefrit zeker of deze auto wat voor jou is. Ook kan je aan een garagehouder vragen of de prijs reëel is voor de kwaliteit van de auto.

Wil jij hierna de auto overschrijven? Kijk dan hier hoe je dat kan doen