Wil jij graag financieel onafhankelijk worden? Denk dan aan ETF’s!


Heb jij allang de wens om volledig onafhankelijk te zijn op financieel gebied? Met de juiste investeringen is dit zeker mogelijk. Maar er zijn tegenwoordig talloze beleggingsopties, die variëren van staatsobligaties tot cryptovaluta. Er is echter een manier van beleggen die vaak over het hoofd wordt gezien, namelijk ETF’s. Dit is erg jammer omdat indexfondsen voor veel mensen juist reuze interessant kunnen zijn.

Een korte reminder over wat ETF’s inhouden

Is het een tijdje geleden dat je les gehad hebt in economie? Dan is de kans groot dat je niet meer precies weet wat een ETF nou precies is. Daarom frissen we je geheugen graag even op. ETF is een afkorting en staat voor Exchange Traded Funds. Dit houdt in dat deze aandelen op een beurs worden verhandeld. Daarnaast zijn indexfondsen niet zomaar aandelen. Ze zijn namelijk een index van verschillende soorten aandelen bij elkaar. Daardoor heb je in feite een klein aandeel van de grootste bedrijven van een bepaalde beurs.

De voordelen van ETF’s

Nu je weer weet wat ETF’s ook alweer betekenen, leggen we je graag uit wat de vele voordelen van indexfondsen zijn. Ten eerste zijn ETF’s handig om vele aandelen in een keer te kopen. Het kan namelijk een aardig gedoe zijn om allerlei aandelen te kopen en precies bij te houden welke je allemaal in bezit hebt. Met een indexfonds heb je binnen een simpele aankoop alle aandelen die je wilt. Daarnaast zijn indexfondsen ook flexibel om te verhandelen. Zo kun je ze haast onmiddellijk kopen of verkopen, waardoor je jouw kapitaal binnen mum van tijd weer op de bank kan zetten. Tot slot zijn ETF’s vaak goedkoop om mee te beleggen. Daarmee doelen we niet op de prijzen, maar op de transactiekosten die bij het beheren van indexfondsen optreden.

Waarom ETF’s beter zijn dan andere beleggingsopties

Alle voordelen van indexfondsen maken het een aantrekkelijke optie om in te beleggen, vergeleken met andere opties. Zo spreid je jouw risico’s uit met ETF’s doordat je niet van de prijs van een aandeel afhankelijk bent, maar juist van de gehele index zelf. Daardoor ben je financieel veel minder kwetsbaar. Ook hoef je minder actief te beleggen met indexfondsen, doordat ze stabieler zijn. Daardoor heb je een ideale balans tussen een belegging dat rendement oplevert en een investering die geheel risicoloos is. Onderschat daarom zeker niet de potentie van ETF’s!