Welke hak past bij jou?


Het staat prachtig, je oogt er langer door en het is voor iedere vrouw een zogenoemde must voor in de kledingkast: schoenen met hak. Toch is het altijd even oefenen om goed op hakken te lopen en vooral als je het niet gewend bent om dit vaak te doen. Lang op hakken staan en lopen kan zeker ook ongemakken met zich meebrengen en het is niet voor iedereen weggelegd. Is het niks voor jou? Misschien is het dan beter om instappers dames te overwegen deze zomer. Of wil jij onder het mom van “wie mooi wilt zijn, moet pijn leiden” er toch op oefenen, maar weet jij niet welke hakken je het best kan aanschaffen? En welke hak het beste bij jou past? Er zijn vele soorten hakken en om het inzichtelijk voor jou te maken, hebben wij hier een overzicht van gemaakt. Zo kom je erachter wat je wel of niet zoekt!

De naaldhak

Misschien wel de meest klassieke hak aller tijden en de hak die altijd al wel trendy is gebleven, is de naaldhak. Het is een elegante en sierlijke hak voor iedereen die zich comfortabel genoeg voelt om op hakken te lopen. Het is een veel dunnere hak dan bijvoorbeeld de blokhak, waardoor het minder stevigheid biedt. Ben je toch wel overtuigd van deze hak, maar voel je er nog niet comfortabel genoeg bij? Dan is er maar één antwoord, namelijk: oefenen baart kunst! Probeer thuis te oefenen op naaldhakken en zodra je zelfverzekerd genoeg bent, is het tijd om de killer schoen buitenshuis te dragen.

De blokhak

Ben jij nog onwennig op hakken en vind je het fijner om op stevige hakken te lopen? Dan is de blokhak wellicht perfect voor jou. Deze comfortabele hak is makkelijker om op te lopen, omdat de hak wat dikker is. Bovendien geeft de blokhak een stoere uitstraling en is het mogelijk om bij bijna elke outfit te dragen. De blokhak is dus een comfortabele keuze en is ook weer helemaal in op het moment. 

De sleehak

De sleehak is voor iedereen die zich zowel niet comfortabel genoeg voelt op een naald- als op een blokhak. De sleehak is namelijk gemakkelijker te lopen en geeft wel de lengte waar je naar op zoek bent. Bovendien geeft het een heerlijke zomerse uitstraling en heeft het een lange geschiedenis. In de jaren dertig stond deze hak namelijk al bekend als een vrouwelijke hak. Het is ook mogelijk om een sleehak aan te schaffen met een plateau aan de voorkant, waardoor de hak nog hoger wordt zonder in te leveren op comfort. 

De kitten heel

Vind je de dikte van de hak bij een naaldhak wel mooi, maar houd je niet van al te hoge hakken? Dan is de kitten heel wat voor jou. De kitten heel heeft een hak van twee tot twee-en-een-halve centimeter, waarbij de hak bovendien dun is. De kitten heel is eigenlijk een combinatie tussen een ballerina en een pump. Het is een erg gangbare hak, die gemakkelijk gecombineerd kan worden met elke outfit.