Wat is een rekening courant krediet?


Een rekening courant krediet betekent eigenlijk simpelweg dat je in het rood kan gaan op jouw betaalrekening. Het is dus niet per se een volledig nieuwe rekening maar eerder een uitgebreide versie van je huis tuin en keuken betaalrekening. Voor zowel bedrijven als particulieren staat deze optie open.

Hoe krijg ik zo’n rekening?

Dit type rekening is zeer simpel aan te vragen bij uw eigen bank, omdat het altijd gekoppeld is aan uw eigen betaalrekening. De voorwaarden voor het krijgen van deze optie kunnen verschillen van bank tot bank. Maar om deze functie te behouden moet je minimaal eens in de drie maanden uit het rood komen. Het maximale bedrag dat je rood staat kan ook verschillen van bank tot bank. Vaak zie je dat hoe hoger het bedrag hoe zekerder de bank wil zijn van jouw vermogen om terug te betalen. Daarom vragen ze op dergelijke momenten om meer informatie.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een dergelijke rekening?

Het is heel erg simpel om af te sluiten, vaak heb je in een paar dagen al de benodigde liquiditeit. Op die manier vormt het een simpele oplossing voor geldproblemen. Dit voordeel heeft ook een donkere kant. Omdat het zo makkelijk te verkrijgen is ligt het gevaar op de loer dat je het snel voor lief gaat nemen. Stiekem heb je dan niet meer door dat het daadwerkelijk om een lening gaat. Eentje waar je vaak veel meer voor betaalt dan wanneer je een structurele kredietregeling aangaat.

Verder is dit geld direct beschikbaar, je hoeft niet eerst in overleg te gaan met de bank om het geld te gebruiken. Voor de tijdelijke aard van de problemen die dit product hoort op te lossen is dat wel handig.

Zijn er alternatieven?

Jazeker! Vooral op het moment dat je structureel krediet nodig hebt en je langere perioden onder de nul staat zijn andere opties voordeliger. Vaak zijn de rentes op rood staan niet gunstig als het gaat om langere periodes, zoals in het geval van de courante rekening.

In een dergelijke situatie is persoonlijk krediet of doorlopend krediet een betere optie. Eenmaal afgesloten, het is namelijk wel een separaat financieel product beschik je over een rekening waaruit je geld kan overhevelen. Tot een bepaalde limiet kan je dan tegen gunstigere tarieven krediet opnemen.

Tegenwoordig zijn er veel bedrijven die een zakelijke krediet rekening aanbieden, waaronder New10.com. Waar je bij een rekening courant krediet vast zit aan je eigen bank hoeft dat niet het geval te zijn bij een andere optie. Je kan dus gewoon vrij rond kijken naar de persoonlijke kredietregeling die jou het best uit komt.