Waarom is een goede bureaustoel belangrijk?


Omdat je maar liefst zo’n veertig uur per week zit. Misschien niet op de stoel in je eigen kantoor, maar wel óp kantoor. De meeste mensen investeren liever geld in een paar nieuwe sneakers of dat extra flesje wijn op terras. Maar besteed liever dat geld in een goede bureaustoel. Want een blij lichaam zorgt voor een blije geest. Het is niet alleen goed voor je rug, maar zorgt er ook voor dat zowel je benen, schouders en nek in een comfortabele houding staan. Daar is een potje yoga niks bij ;-). Alles over een goede bureaustoel lees je hieronder!

Basisonderdelen

Bij de aanschaf van een stoel moet je op een aantal belangrijke punten letten. Tegenwoordig worden er meer trendy stoelen verkocht dan stoelen die ook daadwerkelijk wat toevoegen aan je rug. Kies bijvoorbeeld een bureaustoel met vijf poten, maar ook een gasveer, een goed zitvlak en goede armsteunen zijn belangrijk. De meeste rugleuningen moeten een S vorm hebben, zodat de bolling van de rugleuning precies in het juiste gedeelte van je rug terecht komt. Je kunt zeker wel voor een trendy stoel gaan, maar het belangrijkste is dat je klachten aan zowel je rug, schouders en nek kunt voorkomen. Een stoel die een goede en gezonde houding stimuleert, wordt ook wel een ergonomische bureaustoel genoemd.

De stoel moet passen

Het klinkt vanzelfsprekend, maar niet iedere stoel is voor ieder mens weggelegd. Als bijvoorbeeld de zitting te lang is, wordt je gedwongen om op de punt te zitten maar ook als de rugleuning niet hoog genoeg is ingesteld kan de rugleuning tegen het bekken aandrukken waardoor je sneller onderuitgezakt zult gaan zitten. Het is dus belangrijk dat je een stoel uitkiest die ook daadwerkelijk past. Ga bijvoorbeeld langs een winkel waar ze je kunnen helpen om de juiste stoel uit te zoeken. Het is een misschien ietwat duurdere aanschaf, maar dan heb je wel een bureaustoel die je voor langere tijd kunt gebruiken.

Kwaliteit

Kwaliteit kan een stoel maken of breken. Doordat de prijs vaak wat hoger ligt, kiezen mensen toch vaker voor de ietwat goedkopere stoel. Zelf kun je ook een stoel testen op kwaliteit. Voelt de stoel bijvoorbeeld stevig aan? Is het een stoel van mechaniek, staal of kunststof? Op basis daarvan kun je dus ook een keuze maken voor een bureaustoel. Bekijk ze eerst in een fysiekel winkel of bestel online bij een betrouwbare bureaustoel webshop.