Tips bij het starten van een webshop


Bijna alles gaat tegenwoordig online. Daarom is het geen slecht idee om een eigen webshop te beginnen. Dat is misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Het kan best spannend zijn om dit te doen. Lees daarom hier vijf tips die jou waarschijnlijk goed helpen bij het starten van een webshop.

1: Duidelijke beloftes

Maak op jouw webshop duidelijke afspraken en beloftes. Laat je het bijvoorbeeld lijken alsof de producten bij jou weg komen, maar is dat niet zo? Dit kan zorgen voor onduidelijkheid en verwarring bij klanten. Wees eerlijk en helder. Geef een zo specifiek mogelijke levertijd en wees direct eerlijk zodra er bijvoorbeeld iets uit kan lopen.

2: Gebruiksvriendelijk

Een site die niet duidelijk is of niet makkelijk in gebruik is, is een site die door veel bezoekers weer weg geklikt zal worden. Zorg er dus voor dat mensen jouw webshop begrijpen en dat ze gemakkelijk hun weg kunnen vinden door alle kopjes en categorieën. Een gebruiksvriendelijke webshop zal er ook weer voor zorgen dat mensen terugkomen en dat klanten blij worden van jouw site.

3: Juiste hosting

Als je een website maakt, moet je de website hosten om ervoor te zorgen dat hij in de lucht is en dat mensen hem kunnen bezoeken. Er zijn verschillende soorten hosting. Misschien heb je gekozen voor de makkelijkste of goedkoopste manier, maar is dit dan ook echt de beste keus? Ga alle opties nog eens na. Er zijn verschillende soorten webshop hosting. Wat de beste webhosting Nederland is, is voor iedereen verschillend. Ga het voor jezelf na.

4: Goede klantenservice

Het is belangrijk dat je jouw klanten goed op weg helpt wanneer zij dit nodig hebben. Soms zijn het simpele vragen, maar ook dan moet jij klaarstaan voor je klanten en ze kunnen helpen. Ben je zelf niet altijd te bereiken? Zorg dat je ten minste iedere dag voor een bepaalde periode bereikbaar bent, of dat iemand anders het voor jou overneemt.

5: Mooi maar overzichtelijk uiterlijk

Het uiterlijk van jouw website is iets wat je aan het begin al hebt geregeld, maar toch is het iets om op te blijven letten. Zorg ervoor dat je website niet te druk is, maar laat het klasse en professionaliteit uitstralen. Speel goed in op de doelgroep en kies een logische manier van het neerzetten van jouw producten. Verkoop je iets wat gericht is op mannen, gebruik dan neutrale kleuren en vermijd dat het er vrouwelijk uit gaat zien. Andersom geldt dit natuurlijk ook.