Interessante Nederlandse aandelen voor je portefeuille


Investeren is sinds het internet een stuk gemakkelijker geworden. Populariteit neemt steeds meer toe en daarbij natuurlijk ook de welvaart. Wanneer je geld investeert in aandelen kunnen bedrijven dit geld gebruiken voor investeringen in het bedrijf zelf. Zo kan er groei in productie en consumptie ontstaan. Het is natuurlijk altijd een risico om te investeren, dus je moet goed nadenken waarom je investeert in dat specifieke bedrijf. Als je niet goed onderzoekt wat je belegd, kan je net zo goed gokken op Unibet. We hebben hieronder een paar interessante aandelen neergezet, die te handelen zijn op de AEX. Let op dat dit alleen tips zijn voor mogelijke onderzoeken. Het is onverstandig om deze bedrijven klakkeloos te kopen, omdat ze in de lijst staan. Kijk altijd naar de winst en verliesrekeningen en toekomstverwachtingen. Investeren is niet makkelijk en lees je van te voor goed in. Raak niet onnodig geld kwijt door verkeerde bedrijven aan te schaffen, of het verkeerde moment van instappen te kiezen.

ASML

Deze chipmachinefabrikant is een hele goede investering in de toekomst. Het bedrijf maakt namelijk de machines die chips maken. Tegenwoordig is er een grote vraag naar chips die niet eens vervuld kan worden door de fabrikanten. Door het chips tekort kunnen er producten als de nieuwste playstations niet gemaakt worden. De mini-computers zijn daarnaast ook niet gemakkelijk te maken. Het kost jaren van research en development om de verbindingen in chips op atoom level te krijgen. Dit unieke bedrijf heeft dan ook een grote voorsprong op de markt en is vrijwel niet in te halen. Chips zullen nog meer gevraagd worden met de komst van nieuwe robots.

Takeaway

Just Eat Takeway is een risicovoller bedrijf, maar toch een hele interessante. Het werkt samen met veel restaurants en cafés om het voedsel aan de deur te brengen. Zo heeft het een gemakkelijke interface waarmee je het overzicht van restaurants in de buurt ziet. Het is risicovoller, omdat ze veel geleend geld investeren. Daarmee is de groei groot, maar het risico op faillissement relatief gezien ook. Toch kunnen risicovolle investeringen goed uitpakken in een gediversifieerde portefeuille.

Adyen

Adyen is een bedrijf met een hele hoge beurswaarde. Het is een heel duur aandeel, maar een heel goed bedrijf. Het voorziet bedrijven en consumenten van een online betaalsysteem. Het zorgt ervoor dat je tikkies kan betalen en dat bedrijven kunnen inkopen kunnen inslaan. Het is een belangrijk onderdeel van de economie in meer dan 20 landen. Omdat we de diensten van Adyen niet zomaar kwijt kunnen, zal het bedrijf ook op lange termijn blijven bestaan naar onze verwachtingen.

Basic-fit 

De sportscholen verspreidde zich over heel Europa. Vestigingen duiken in steeds meer steden op en een toenemend aantal jongeren gaat sporten. Zo willen ze graag six-packs of gewoon van het buikje af. Steeds meer jongeren voelen zich onzeker over het lichaam in kwestie. Oorzaken hiervan zouden kunnen komen van verschillende social-media. Ze zien namelijk de geïdealiseerde levens en lichamen van modellen en bekende Nederlanders. Ze willen er zo uit zien en voelen zich onzeker. Basic -fit heeft een uitstekende marketing techniek en nog een grote groeipotentie. Met meer dan duizend vestigingen in Nederland, Luxemburg, Spanje en Frankrijk breidt het internationale bedrijf zich uit als een lopend vuur.