Raambekleding als interieurstijl


Als je het interieur van je huis gaat bepalen, vergeet dan ook niet de juiste raambekleding te kiezen. Daarbij kun je prima per ruimte een andere keuze maken. Niet elke kamer in je huis is immers bedoeld voor hetzelfde gebruik, dus kan er ook in raambekleding of -decoratie worden afgewisseld.

De woonkamer

Je brengt waarschijnlijk veel tijd door in je woonkamer, vooral ’s avonds. Je zou hier bijvoorbeeld kunnen kiezen voor stijlvolle en moderne jaloezieën, maar veel mensen hebben toch nog steeds liever een gordijn in de woonkamer. De voordelen hiervan zijn meervoudig. Gordijnen zorgen volgens onderzoek voor een betere akoestiek in je woonkamer, en houden bovendien makkelijker de warmte binnenshuis. Met de stijgende energieprijzen is dit geen overbodige luxe.

Types gordijnen

Bij gordijnen denk je misschien aan stoffen kleden die je naar de zijkant wegtrekt, maar er zijn veel meer opties voorhanden. Zo zijn met name rolgordijnen heden ten dage erg populair, gezien hun gebruiksgemak en het feit dat je deze makkelijk schoon kunt houden. Ook vouwgordijnen zijn een optie die je tegenwoordig steeds vaker in de woonkamer van veel Nederlandse huizen ziet. Je keuze zal je waarschijnlijk laten afhangen van je eigen smaak en persoonlijkheid. Alles is daarbij mogelijk, zolang je maar goed het oog houdt of het betreffende gordijn goed past in je interieur.

De schuifpui

Een schuifpui bestaat vaak uit een groot raam, en niet iedereen is zomaar opgezet met veel inkijk en zonlicht. Een goede raambekleding is juist hier dan ook een must. Wat betreft de raambekleding voor de schuifpui; ook hier valt volop in te variëren, maar de meeste mensen kiezen voor gordijnen. Deze geven met name veel sfeer aan de schuifpui, en kunnen bovendien goed gecombineerd worden met andere vormen van raamdecoratie. Ook het vouwgordijn is door haar elegantie een populaire keuze.