Hoogste bergen van Europa


Houd je van de wintersport of van wandelen? Dan is het natuurlijk heerlijk om de bergen te zien. Hoe hoger hoe beter! Het is mooi om te ontdekken welke verschillende hoge bergen er allemaal zijn in Europa. We zijn dol op statistiekjes: lees ook de grootste steden van Nederland! De bergen zijn niet zo hoog als de Himalaya, maar tellen zeker nog mee. Er zijn verschillende serieuze bergen in Europa. De hoogste bergen van Europa liggen trouwens allemaal in Rusland. Het zijn de enigste bergen binnen Europa welke boven de vijf kilometer liggen. In Nederland is de hoogste berg de Vaalserberg met een hoogte van 323 meter. De top ligt in Vaals, wat tevens een drielandenpunt is. Laten we een aantal van de hoogste bergen van Europa met je bespreken.

In Griekenland is er Olympus met een hoogte van 2917 meter

De hoogste berg van Griekenland ligt dicht bij de kust. Het ligt dichtbij THessaloniki. In de Griekse mythologie werd het al beschreven. Homerus werd de berg ook wel genoemd, wat Huis van de Goden betekent. Zeus zou hier met ijzeren hand geregeerd hebben. Hij vuurde bliksemschichten af naar beneden bij noodsituaties. De naam is ook een inspiratie geweest voor andere bergen in andere landen. Mount Olympus in Washington is een voorbeeld.

In Bulgarije is er de Musala met een hoogte van 2925 meter

De berg is de hoogste berg van Bulgarije. De berg ligt in de buurt van Sofia. Bij de MUsala in de buurt vindt je de Iskar, de Maritsa en de Mesta rivieren hun oorsprong. Het hele gebergte ligt in een nationaal park. De flora en fauna is er zeer mooi. Er zijn ook vele minerale bronnen te vinden. Er zijn volop mooie bronnen en het is heerlijk om er te zijn. Ook hier is de naam Musala geïnspireerd op de Goden. Moesala komt van Mus Allah, wat berg van God betekent.

In Andorra ligt de Pic de Comapedrosa van 2946 meter hoog

De Pic de Comapedrosa ligt in Andorra en ligt in de Oostelijke Pyreneeën. Andorra is een vorstendom wat hoofdzakelijk uit ruwe bergen bestaat. Het gebied van het natuurpark rondom de berg is ongeveer 15 vierkante kilometer groot. Het is een zeer indrukwekkend landschap van bergen, watervallen, meren, bronnen en vijvers. Het is een zeer mooi gebied om te gaan wandelen. De berghutten zijn zeer karakteristiek gemaakt en vullen het landschap helemaal aan.

In Duitsland ligt de Zugspitze met een hoogte van 2963 meter

In Zuid Beieren ligt op de grens van Duitsland en Oostenrijk de Zugspitze. Het is een 2963 meter hoge berg. Je vindt er ook de grootste gletsjer van Duitsland. Het is een zeer aantrekkelijk skigebied in Duitsland. Jaarlijks schuift men er duizenden tonnen sneeuw naartoe iedere winter om het aantrekkelijk te maken en te houden. Het is dus een goede wintersportbestemming.

In Oostenrijk heb je de Groβglockner met een hoogte van 3.798 meter

Het is een zeer bekende berg. Het is een berg in de Brennerpas en het is een plek waar altijd sneeuw ligt. In de zomer gaan er veel mensen naartoe om er een sneeuwbal te maken en te gooien. Het is geweldig om te zien wat er allemaal mogelijk is.

De Mont Blanc in de ALpen van Frankrijk en Italië met een hoogte van 4810 meter

De Mont Blanc is de reus van de Alpen. De top ligt ergens in Italië of in Frankrijk. Het is niet direct duidelijk of de top in Italië of in Frankrijk ligt. In 1786 hebben twee bergbeklimmers voor het eerst de top bereikt. Ze wonnen een geweldige prijs en natuurlijk ook de eeuwige roem.

In Rusland is er de Elbroes met 5642 meter hoogte

Het is de hoogste berg van Europa. Hij heet ook wel Strobilus. Het is een onderdeel van de Grote Kaukasus. Het is een geweldige berg.