Rampenfilms: De meest geloofwaardige rampenfilms


Er zijn veel rampenfilms gemaakt door de jaren heen. De eerste rampenfilm was er al in 1927. Het was een grote overstroming. Ook King Kong was er al in 1933. Het is een film welke vandaag de dag nog steeds tot de verbeelding spreekt. Helemaal met de nieuwste release een paar jaar terug. Het is geweldig om te zien welke verschillende rampenfilms er allemaal zijn gemaakt. In de jaren tachtig was er tijdelijk een dipje, maar dat werd in de jaren negentig weer goed gemaakt met volop rampenfilms. Hieronder hebben we er een paar op een rijtje gezet voor jou. Op die manier kun je snel je volgende rampenfilm kiezen.

De Poseidon uit 1972

In de jaren zeventig werden de rampenfilms populair. De Poseidon is hier een goed voorbeeld van. Het is een film welke over een vloedgolf gaat welke ene passagiers chips ondersteboven gooit in het water. Het grootste deel van alle mensen is direct dood. Een klein groepje doet er alles aan om te overleven. Gene Hackman leidt hen. In 2005 is de film opnieuw uitgebracht.

2012 uit 2009

Regisseur Roland Emmerich heeft een nieuwe soort films gemaakt. Hij heeft geweldige films gemaakt. Deze film gaat over de angst, dat de wereld zal vergaan. In 2012 zal dit gebeuren. Het is de Maya kalender welke dit voorspelt. Het is een ongekend film met volop geweldige effecten. Het is goed om de film een keer te bekijken, nu te kijken op Videoland en Prime.

Dante’s Peak uit 1997

Het verhaal gaat over een vulkaan welke voor een ramp gaat zorgen. Het is PIerce Brosnan welke een vulkanoloog speelt, die ontdekt dat de vulkaan gaat uitbarsten. Het dorpje wil niet evacueren. De vulkaan barst echter uit en alles gaat mis.

The Towering Inferno uit 1974

De special effects van de jaren zeventig laat je niet concurreren met die van de huidige films. De Towering inferno is een topper. Het gaat om een brand in een wolkenkrabber. Het was de grootste angst welke mensen toendertijd hadden om in een wolkenkrabber te gaan leven. De film heeft volop popsterren, waardoor het een zeer succesvolle film is geworden.

Earthquake uit 1974

Het ging hier om een aardbeving met een kracht van 9,9 op de schaal van Richter. Het gebeurt in Los Angeles. HEt is een film welke een concept heeft waar veel rampenfilms gebruik van maken. Veel mensenlevens staan op het spel bij een grote ramp.

Twister uit 1996

Midden jaren negentig kwamen de rampenfilms weer terug. Twister gaat over een wervelwind welke voor volop destructie zorgt. Het is niet gefocust op de mensen welke gevaar lopen, maar op de tornadojagers welke hun leven wagen om meer te weten te komen over de tornado. Er bloeit een geweldige liefde op tussen hun beiden.

Deep Impact uit 1998

De film heeft in eigenlijk alle bioscopen van de wereld wel gedraaid. Het is een geweldige film. Deep Impact gaat voor een wetenschappelijke inslag en het is een minder goede afloop voor de mensheid.

Armageddon uit 1998

Het is een film vol met de beste acteurs. Het is een film welke gaat over een komeet welke naar de aarde komt. Een groep gekke en Amerikanen en een Rus gaan de aarde redden. Toch? HEt is een geweldige film. Gewoon kijken!

Independence Day uit 1996

Het is een ware rampenfilm. Het is de rampenfilm. Als je hem nog niet gezien hebt, dan moet je er direct werk van maken. Het gaat over een gevecht van de wereld tegen de Aliens. Wie gaat er winnen? Bekijk de film.