Hoe verstuur je veilig een pakket? 


In deze tijd verzenden we ongelooflijk veel pakketten. Online bestellen is makkelijker dan ooit en dat merk je ook in de hoeveelheid pakketten die er dagelijks worden verstuurd en ontvangen. Wil jij veilig een pakket opsturen? Lees dan even deze blog!

Een pakket verzenden begint met het goed inpakken van een pakket. Vaak gebeurt dit, wanneer het om een groot pakket gaat door middel van kartonnen dozen. Deze dozen zijn stevig en bedoelt om verzendt te worden. Door niet zomaar een doos te pakken, voorkom je de kans op schade binnen in het pakket en ben je verzekerd van een blijde ontvanger!

Inpakken en verpakkingsmateriaal

Het goed inpakken van de verzenddozen doe je het beste door middel van verpakkingsmateriaal. Zeker wanneer er iets in wordt verzonden dat broos is of kapot kan gaan, wil je toch dat het pakket goed aankomt. Kies daarom voor een verzenddoos die goed past en niet veel te groot is. Is er wel ruimte over? Zorg er dan voor dat je de ruimte tussen het product dat je wilt versturen en de verpakking zo veel mogelijk wordt opgevuld. Denk bijvoorbeeld aan piepschuim of bubbelfolie. Of maak gebruik van golfkarton. Je kan ook een sticker op de verzenddoos doen wanneer het breekbaar is. Zo weet de bezorger dat hij of zij er even iets wat meer voorzichtig mee moet doen.

De juiste verzendlabels 

Het lijkt misschien een open deur, maar het is belangrijk dat je de juiste verzendlabels op de juiste dozen plakt. Maar dat niet alleen. Controleer de verzendlabels op een correct geschreven naam. Ook als het gaat om de adresgegevens moeten deze dubbel gecheckt worden. Je wilt tenslotte niet dat een pakket naar een verkeerd adres wordt gestuurd. Gebruik altijd de juiste volgorde. Dus naam, straatnaam, huisnummer, postcode en plaatsnaam. Vergeet ook niet om eventueel een sticker van jouw bedrijf erop te plakken. Verstuur je een pakket als consument dan hoef je dit natuurlijk niet te doen. Check, check, dubbel check is het advies! 

Breng je pakket naar de bezorgdienst

In Nederland kun je op heel veel verschillende manieren een pakket versturen. Denk bijvoorbeeld aan PostNL, DHL, DPD, GLS, UPS en FedEx. Bij veel van deze bezorgdiensten kun je jouw pakketten ook internationaal verzenden. Als je een pakket binnen Nederland verstuurt dan hoef je niet direct op te letten. De meeste bezorgdiensten vind je bij een PostNL-punt of een DHL-punt. Hier kan je dan je pakket afleveren. En dan wordt het binnen enkele dagen bezorgd bij de ontvanger. 

Maar in sommige gevallen, wanneer je iets internationaals verstuurt, moet je wel even opletten. Kijk bijvoorbeeld of je jouw producten uberhaupt mag versturen. Etenswaar en verse producten mogen niet altijd verstuurd worden. En wellicht overbodig om te zeggen, maar wapens en drugs ook niet. In sommige gevallen moet de ontvanger invoerrechten betalen over het product dat wordt opgestuurd. Let er ook altijd op over hoelang een pakket erover duurt. Internationale pakketten kunnen er langer over doen dan pakjes in Nederland. Al is dit natuurlijk ook afhankelijk van hoeveel kilometer het pakket moet afleggen.