Meest voorkomende woontrends


Het is tijd voor een beetje interieurjournaal. Want we gaan alweer richting het einde van het jaar en daarom is het tijd voor een aantal woontrends. Dit is een lijst met de meest voorkomende woontrends. 

Wanneer jij je woning opnieuw wil gaan stijlen is het altijd goed om een stijl te kiezen. Dit betekent dat je hele woning waarschijnlijk in deze zelfde stijl wordt ingericht. Het kiezen van een stijl kan best moeilijk zijn. Want er zijn veel verschillende woontrends. Van platteland en een wat meer landelijk karakter tot een wereldse stijl. Maar er zijn er nog veel meer. Wij zetten er een paar op een rij voor je. 

Platteland en landelijk 

Deze stijl is helemaal in vooral natuurlijk wat meer buiten de randstad. Wanneer je weids in een mooie boerderij woont is het heerlijk om uit te kunnen kijken over de landerijen. Jaren geleden begon deze stijl al en eigenlijk is hij blijven bestaan. Het is een stijl waarin veiligheid, ruimte, vertrouwdheid en traditie centraal staan. Denk aan een grove houten tafel met mooie riverdale stoelen. Je zal veel traditionele stijlen terugzien zoals gehaakte kleden en linnen. Maar ook bloemenpatronen als behang aan de muur kunnen heel goed bij deze plattelandse stijl. 

Wereldse stijl 

We gaan natuurlijk de hele wereld over de laatste jaren. Het vliegen is voor iedereen toegankelijk geworden en daarom zien we veel van de wereld. De wereldse stijl speelt hierop in. Je wil zo veel mogelijk mooie beelden vangen van je reizen. Hiervoor kan je bijvoorbeeld heel persoonlijke foto’s ophangen. Maar je kan ook denken aan de juiste geuren die je doen denken aan de reis naar een bepaald land. Een goed gekozen Woodwick kaars kan terugbrengen naar dat ene moment. 

De kleuren bij deze stijl verschillen van marmer tot leer, messing en Rotan. Je kan dus alle kanten uit. 

Licht en rond 

Bij deze woontrend staat het woongenot centraal. Zo wil je het liefst lekker kunnen neerploffen op de bank met een mooi groot tapijt ervoor. In deze stijl vind je veel ronde vormen terug. Maar er wordt ook veel inspiratie gezocht uit de 60ies. Alleen dan is het allemaal iets rustiger gemaakt door de juiste tinten. Niet te veel kleur, maar wanneer je kleur gebruikt zijn het vooral aardse tinten. De woonkamer, keuken of badkamer kunnen allemaal meegenieten van dezelfde stijl. 

Hout vertrouwd 

De laatste woontrend is weer helemaal opgekomen de laatste jaren. Pak hiervoor de oude houten schoolstoelen maar weer uit de berging. Want dat oude hout is weer helemaal vertrouwd. De Scandinavische meubels uit de jaren 60 en 70 zijn weer helemaal terug. De mooie tv kasten tot een karakteristieke oranje lamp in de hoek van de kamer. Maar we zien dat er ook een modern sausje overheen is gegoten. Door voor groene kleuren te kiezen in plaats van alleen oranje. Daarbij horen er enorm veel planten bij deze woontrend. Hiervoor hoef je niet per se één stijl pot te hebben. Lekker gemêleerd past juist helemaal bij hout vertrouwd.