Elektrische fiets: 3 redenen om op pad te gaan met de elektrische fiets


Nu het weer zachter en warmer wordt, zie je dat veel mensen zin hebben om weer met de fiets op pad te gaan. Maar ook de elektrische fiets wordt steeds meer populair. In deze blog geven we jou 3 redenen om deze lente eens met de elektrische fiets op pad te gaan. Lees je mee?

Een elektrische fiets houdt in dat je kunt genieten van alle voordelen van het fietsen, zonder direct jezelf in het zweet te werken. Je kan namelijk door middel van trapondersteuning verder fietsen en meer afstanden afleggen zonder dat je vermoeid wordt. Reden genoeg dus om even te gaan kijken naar de voordelen!

Benieuwd welke elektrische fiets bij jou past? Bekijk deze flyer e bike eens!

Reden nummer 1: perfect om je conditie te onderhouden of op te bouwen

Veel mensen die een elektrische fiets rijden doen dat om hun conditie op te bouwen of juist de onderhouden. Daarom is een elektrische fiets ook zo populair bij oudere mensen of mensen die minder mobiel zijn. Een elektrische fiets is tenslotte geen scooter. Het is dus absoluut niet zo dat je niets hoeft te doen.

Reden nummer 2: sneller van A naar B

De belangrijkste reden voor het pakken van de elektrische fiets is toch wel het feit dat je sneller van A naar B kan. De wendbaarheid van een fiets in combinatie met de snelheid van een scooter. Maar dan inclusief het kunnen bewegen. Daarom gebruiken veel mensen de elektrische fiets om van en naar het werk te gaan. Geen files meer, frisse lucht aan het begin en aan het einde van de dag en direct je beweging. Perfect toch!

Als je alles wilt weten over de beste elektrische fietsen van dit moment, kan je ook een kijkje nemen op: https://www.eltenerfahrradprofi.nl/

Reden nummer 3: elektrisch fietsen is goedkoper

Goedkoper dan wat zal jij je misschien afvragen. Want een elektrische fiets is niet direct een goedkope uitgaven. Maar als jij door de elektrische fiets je auto vaker kan laten staan, dan zal je merken dat het goedkoper is. Zeker wanneer je besluit je auto de deur uit te doen. Want dat bespaart je ook nog eens een jaarlijkse APK, je hoeft geen wegenbelasting dan meer te betalen en de verzekeringen voor een elektrische fiets ligt een stuk lager dan die van een auto. En dat terwijl je met gemakt 25 kilometer per uur haalt.

Van alle gemakken voorzien

Zoals je kunt zien maakt een elektrische fiets het leven een stuk leuker. Niet alleen omdat je aan je conditie werkt, makkelijker de fiets kan maken en ook nog eens geld bespaard. Maar vooral omdat je op een laagdrempelige manier je beweging krijgt op een dag. Tel daar nog een paar zonnestralen bij op en je begrijpt: wij zijn helemaal fan van de elektrische fiets!

En mocht je met het Nederlandse weer dan toch een kleine upgrade willen doen, zodat je 100% gebruik kunt maken van de elektrische fiets. Vind je hier de mooiste regenjassen van dit moment.