Interieur vernieuwen begint steeds vaker op het internet


Veranderingen aan het interieur in huis beginnen steeds vaker op het internet. Er zijn diverse platforms waarop Nederlanders inspiratie opdoen. Denk aan voorbeelden als Pinterest en Instagram. Andersom neemt ook het aantal mensen wat foto’s van het eigen interieur deelt op internet toe. Ofwel via deze platforms, ofwel via een persoonlijke blog. Op welke manier kun je een zwevend tv meubel of bijvoorbeeld een dressoir goed combineren met een grote kamerplant? Je wilt voorkomen dat de tv meubels wegvalt achter de plant; tegelijkertijd mag deze niet te nadrukkelijk aanwezig zijn. Het grote scherm van de televisie, gecombineerd met een massief meubel maakt de ruimte rommelig. Door online naar inspiratie te zoeken, vind je al snel foto’s van de wijze waarop anderen dit aanpakken.

Meubels worden steeds vaker online gekocht

Niet alleen zoekt men online naar inspiratie voor aanpassingen aan het interieur. Ook worden meubels steeds vaker online besteld. Een tv kast aan de muur, een bijzettafel of bijvoorbeeld een nieuwe eettafel; je bestelt ze snel en gemakkelijk bij een van de vele online meubelwinkels. Het online bestellen van meubels heeft verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat je de mogelijkheid hebt om een meubelstuk op maat te laten ontwikkelen. Kies voor afmetingen en kleuren die goed passen bij de rest van de meubels in de ruimte. Vaak wordt een online besteld maatwerk meubel binnen enkele weken geleverd.

Nieuwe interieurstijlen ontdekken op internet

Platforms als Instagram en Pinterest bieden mensen de mogelijkheid nieuwe ideeën op te doen. Welke interieurtrends van de laatste maanden mag je niet missen? Welke stijlen zie je het vaakst terugkomen in andermans interieur? Door foto’s van andermans interieur te bekijken kom je tot nieuwe ideeën voor het interieur in je eigen woning. Ga je voor een botanische stijl in huis? Geef je de voorkeur aan een strak en modern interieur? Kies je voor een interieur met klassieke elementen? Vaak kom je tot ideeën, waar je niet eerder aan dacht.

DIY-projecten op Pinterest zoeken

Naast het feit dat men online naar inspiratie zoekt voor het interieur thuis, wordt een platform als Pinterest veelvuldig gebruikt voor het vinden van nieuwe Do It Yourself-projecten. Zelf aan de slag gaan met het maken van accessoires en meubels is populairder geworden de laatste twee jaar. Op internet zijn complete stappenplannen te vinden, waarin wordt uitgelegd hoe men bijvoorbeeld een leuke bank maakt voor buiten. Met oud steigerhout of bijvoorbeeld een aantal pallets kun je een heel eind komen! Voor binnen zijn deze zelfgemaakte meubels van hout minder geschikt. Men loopt het risico dat er houtworm in het hout zit. Houtworm zou zich kunnen verplaatsen naar je nieuwe tv meubel aan de wand. Iets wat je wilt voorkomen!