Een refurbished iPhone, is die betrouwbaar? 


Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die hun multimedia tweedehands komen. De kosten voor een iPhone zijn door het dak gegaan en je betaalt al tegen de 1000 euro per stuk voor een nieuwe. Het is dus helemaal niet gek om een refurbished iPhone te kopen. 

Wat zijn eigenlijk de redenen om een tweedehands of refurbished smartphone te kopen? Voor consumenten gaat het allereerst om de kosten. Daarnaast is het gelijk goed om te weten dat er een groot verschil is tussen tweedehands en refurbished. Bij tweedehands hebben we het over een telefoon die gebruikt is, maar waar vervolgens niks aan gedaan is. Bij bijvoorbeeld een refurbished iphone 11 pro, is er intern gekeken of de iPhone nog voldoet aan de standaarden. Zo kan hij zelfs gerepareerd zijn, mocht dit nodig zijn geweest. 

Een keurmerk voor refurbished telefoons

Omdat de markt in de afgelopen jaren met meer dan 50% is gestegen moest er een kwaliteitsnorm komen. Zo moeten aanbieders van refurbished iPhones en andere toestellen letten op de betrouwbaarheid. Want je moet alsnog een garantie afgeven van minimaal 3 maanden. Maar je kan moeilijk een refurbished toestel verkopen voor 500,- die er na 4 maanden mee ophoudt. Daarom is er in 2019 het keurmerk refurbished gekomen. Dit keurmerk krijgen bedrijven alleen wanneer ze toezien op de kwaliteit van een refurbished telefoon. 

Hier moet je op letten bij een refurbished iPhone: 

Toch mag je er niet zomaar vanuit gaan dat je altijd een goede aankoop doet. Om ervoor te zorgen dat de aankoop geen tegenvaller blijkt te zijn, moet je letten op een aantal dingen: 

  1. Let goed op het keurmerk. Niet iedere aanbieder heeft werkt met het keurmerk, ga dus alelen in zee met de aanbieders die dit keurmerk wel hebben. 
  2. Kijk naar de garantievoorwaarden. Hoe langer een aanbieder garantie afgeeft hoe zekerder jij mag zijn over jouw aankoop. 
  3. Welk model haal jij? Niet iedere model telefoon is hetzelfde. Zo zijn er een aantal telefoons die achteraf slecht bleken te zijn. Een refurbished iphone 11 pro max, geeft de nodige garantie, omdat de telefoon door veel mensen over de hele wereld al is gebruikt. 
  4. Bekijk de website goed. Een website zegt vaak veel over een bedrijf. Kan je in contact komen met mensen via een klantenservice, of werken ze alleen met bots? Dit is een goede indicatie of je te maken hebt met een goede aanbieder. 
  5. Reviews. Wij blijven het zeggen, maar een review is de beste indicatie of een bedrijf te vertrouwen is. 

Deze iPhones kan je refurbished aanschaffen

Tegenwoordig kan je niet meer allee iPhones refurbished aanschaffen. Je kan vanaf de iPhone 7 een refurbished model kopen. Deze kosten vaak rond de 100,-. Bij een iPhone heb je vaak de zekerheid dat je iets goeds in handen hebt. Er zijn eigenlijk geen iPhones die zijn tegengevallen qua software sinds de komst van deze toestellen. Daarom kan je ervan uit gaan dat een refurbished model lang mee zal gaan. 

Bekijk deze video om erachter te komen wat er precies gebeurt met jouw refurbished telefoon.