Beste software tools voor informatiebeveiliging


Sinds de laatste eeuw is het niet meer weg te denken dat het internet niet bestond. Op dit moment kun je overal ter wereld en wanneer je maar wilt, communiceren met wie je maar wilt. Dit is niet altijd zo geweest. Digitalisering heeft ertoe geleid dat digitale technologieën worden opgenomen in veel bedrijfs- en sociale processen. Echter ziet niet iedereen digitalisering als een verbetering. Maar toch is het belangrijk om je als bedrijf hier toch op aan te passen. We leven immers in een maatschappij waar digitale technologieën niet meer weg te denken zijn. Dit heeft wel invloed op je privacy. Het is daarom belangrijk dat je veel aandacht besteed aan informatiebeveiliging. Maar wat zijn de beste software tools voor informatiebeveiliging?

ISMS

Met een ISMS maak je de beveiliging van je informatie overzichtelijk. Op deze manier kun je ook inzicht krijgen in de grootste aandachtspunten. Met een ISMS tooling security en privacy wordt je verrast door de doordachte functionaliteit. Hierdoor worden de risico’s en kansen namelijk inzichtelijk. Dit is bevorderlijk als je om te identificeren wat de grootste dreigingen en verbetermogelijkheden zijn. Uiteindelijk kun je dan de doelstellingen van het ISMS behalen met je beschikbare geld en tijd. 

GRC-tooling

Je wilt natuurlijk als bedrijf alle risico’s overzien. Je kunt deze risico’s gemakkelijk inzichtelijk maken door het gebruik van een GRC-tooling. Het is niet alleen prettig dat dit inzichtelijk wordt voor jezelf, maar je moet het ook kunnen aantonen bij de wetgeving. Een GRC-tooling staat voor de Governance, Risk en Compliance van jouw bedrijf of organisatie. Als je controle hebt over deze aspecten, weet je dat je altijd voldoet aan de wetgeving. Met de GRC tooling software van Trustbound optimaliseer je ook onderlinge samenwerking. Daarnaast is het simpelweg prettig dat je er niet alleen voorstaat. De experts voorzien jou van alle kennis op dit gebied. Met een duidelijk dashboard wordt het ook nog eens visueel duidelijk gemaakt. Zo weet jij precies in hoeverre jouw bedrijf of organisatie voldoet aan de laatste veranderingen binnen de wetgeving. Daarnaast geeft het het een overzichtelijk beeld van hoe de taken en verantwoordelijkheden binnen jullie bedrijf of organisatie zijn verdeeld. 

Voor- en nadelen

Niet iedereen is een voorstander van digitalisering. Dit komt door de verschillende voor- en nadelen van digitalisering. De voordelen van digitalisering heeft voornamelijk alles te doen met tijd en geld. Het is namelijk vaak tijd- en kostenbesparend om digitale technologieën op te nemen in bedrijfs- en sociale processen. Je kunt documenten tegenwoordig makkelijk opslaan, waardoor je niet meer in een map van papieren hoeft te bladeren. Bovendien is het door digitalisering ook mogelijk om met alle mensen wereldwijd te communiceren. We zijn meer verbonden met elkaar dan ooit. Je kunt informatie uitwisselen tussen verschillende landen. Dit brengt ons op een ander groot voordeel van digitalisering, omdat je tegenwoordig overal informatie kunt verkrijgen. Als je informatie over een bepaald onderwerp wilt verkrijgen, kun je het ieder moment opzoeken op internet. Toch is dit ook de valkuil van digitalisering, omdat je ook heel veel onbetrouwbare informatie kunt vinden op het internet. Bovendien moet je ervoor zorgen dat je privacy altijd gewaarborgd wordt, omdat vele websites ook informatie over jou opslaan.