Dit zijn dé raamdecoratie trends van 2021


Ben je net verhuisd? Of zit je eraan te denken om je interieur een beetje op te frissen door middel van nieuwe raamdecoratie? Wel zo leuk om dan met de trends van 2021 mee te gaan. In deze blog staan dé raamdecoratie trends van dit jaar!

Eyecatcher

Raamdecoratie maakt jouw huis helemaal af. Niet gek dus om voor een mooie opvallende eyecatcher te gaan. In 2021 zullen we zien dat er steeds vaker raamdecoratie met een contrasterende kleur wordt gebruikt. Maar ook een bijzonder materiaal kan een echte toevoeging zijn. Denk bijvoorbeeld aan fluwelen gordijnen. Fluwelen gordijnen geven je huis een instant chique uitstraling. Wees niet bang om te experimenteren met kleur en stoffen. Je zult zien dat het uiteindelijk allemaal samen komt en dat jij zo een origineel en eigen interieur hebt.

Natuurlijke uitstraling

In 2020 was dit al een trend, maar ook dit jaar zal de natuurlijke uitstraling blijven. Natuur geeft een gevoel van rust, veiligheid en ontspanning. En dat is voor de meeste mensen precies wat ze in hun huis ook willen. Natuurlijke elementen voor in huis kan bijvoorbeeld veel hout zijn, planten, natuurlijke kleuren. Ga bijvoorbeeld voor shutters om je huis een mooie natuurlijke look te geven. Shutters zijn er in allerlei soorten en maten en helemaal te bestellen naar jouw wensen. Bij deze natuurlijke stijl horen vaak ook ingetogen kleuren, zoals witte en beige tinten.  Ingetogen kleuren staan vooral voor simpel, comfort, transparant en klassiek. Kies je raamdecoratie in een rustige ingetogen kleur en je zult zien dat het meteen rust creëert in je woning.

Lichtdoorlatende gordijnen

Een andere trend van dit jaar zijn lichtdoorlatende gordijnen. Het hoeft allemaal niet zo donker en strak. Ga eens voor zwierige en lichte gordijnen. Zo blijft het binnen licht en creëer je veel ruimte. Lichtdoorlatende gordijnen kun je in verschillende soorten bestellen. Door de gordijnen kan de zon wel naar binnen schijnen, maar word je niet verblind als je achter je laptop werkt. Dit jaar is het ook geen probleem als de gordijnen wat te lang zijn. In het nieuwe jaar kan je gordijnen lekker lang en nonchalant op de grond laten hangen. Wanneer ze dicht of open zijn, dat maakt niet uit. Lange gordijnen zijn namelijk helemaal een stijlvolle aanvulling op je interieur.