Dit zijn de meest effectieve zagen!


Elk huis heeft onderhoud nodig en het is belangrijk om hier af en toe de tijd voor te nemen. Je kunt hierbij denken aan vochtplekken in de douche tot aan versleten lades. Toch is het belangrijk dat er soms even een gaatje in de agenda vrijgemaakt wordt voor het onderhouden van je woning. Kleine ergernissen kunnen hierdoor snel verholpen worden. Maar niet iedereen is een geboren klusser. Ben jij ook een beginnende klusser en weet je soms niet waar je moet beginnen? Wij hebben enkele tips op een rijtje gezet, die voor elke beginnende klusser handig is om te weten. Lees dus snel verder.

Zagen

Je zult je vast weleens afvragen wat nou precies het verschil is tussen de verschillende zagen die je kunt kopen. Bovendien is het lastig om erachter te komen wat de meest effectieve zaag is en welk zaagblad het meest geschikt is in welke situatie. Je kunt bijvoorbeeld de reciprozaag, cirkelzaag of decoupeerzaag kopen, maar waarin verschillen deze zagen? De reciprozaag en de decoupeerzaag lijken erg op elkaar, vandaar dat het vooral belangrijk is om te weten wat het verschil is tussen decoupeerzagen en cirkelzagen. Met de decoupeerzaag is het bijvoorbeeld alleen mogelijk om recht te zagen als je gebruik maakt van een geleiderail. Daarentegen is het met een cirkelzaag haast onmogelijk om niet recht te zagen door het grote zaagblad. Als je daarnaast ook nog eens gebruik maakt van een geleiderail dan zaag je gegarandeerd recht. Ben jij meer ge├»nteresseerd in het zagen van bochten? Dan kun je vast al wel raden dat de cirkelzaag daar minder geschikt voor is. Een decoupeerzaag is daarentegen ontworpen om scherpe bochten te zagen. Deze zaag wordt daarom ook wel eens de wipzaag genoemd, omdat de decoupeerzaag het makkelijk maakt om vrije vormen te zagen. Wat betreft de prijs is de cirkelzaag vaak duurder dan een decoupeerzaag. Er zijn veel zagen te verkrijgen in verschillende prijsklassen van de beste merken als bijvoorbeeld Makita, Metabo en Festool. Denk dus goed na over jouw behoeftes en eisen!

Tips

Bovendien zijn er enkele tips waarmee je binnen een half uur met de minimale middelen je woning kunt onderhouden. Maak jij bijvoorbeeld de randen van de kitnaden in je badkamer regelmatig schoon? Als je dit regelmatig bijhoudt, voorkom je veroudering en schimmels in de douche. Met een simpele ontvetter kom je al heel ver. Ook door het putje van de douche regelmatig schoon te maken, voorkom je verstopping. Een ander simpel klusje is het stofzuigen van je ventilatieroosters. Je zult versteld staan van de hoeveelheid stof als je de ventilatieroosters meepakt tijdens een stofzuigbuurt. Zo gedaan, maar met ontzettend veel resultaat! Daarnaast kun je met een siliconenspray makkelijk je lades soepel houden. Door een paar keer per jaar de lades van bijvoorbeeld je keuken in te sprayen, voorkom je een heleboel slijtage. Op deze manier hoef je geen onnodige kosten in je keuken te stoppen. Want laten we eerlijk zijn: niemand wilt geld uitgeven aan een probleem dat ook makkelijk te voorkomen was. Door deze tips kun je met minimale moeite en de minimale middelen je huis opknappen en dit voorkomen!