Dit kun je allemaal met beton doen in je interieur: nieuwe trend


Nu we allemaal een stuk meer binnen zitten, kijken veel mensen kritisch naar hun huis en interieur. Zijn er manieren om verbeteringen toe te voegen? Word je gek van die muur die je ooit besloten hebt geel te verven? Wat de oorzaak ook is, soms is het heerlijk om je even te verdiepen in nieuwe interieurtrends. Zoals het gebruik van beton in huis. Waar kun je dit allemaal voor gebruiken?

Betonnen muur 

Even een persoonlijke noot: mijn moeder heeft onlangs alle tegels uit haar badkamer verwijderd en de muren in de badkamer vervangen door een betonnen look. Staat niet alleen ontzettend rauw en stoer (en gaat goed samen met de keramieken douche en wasbak), maar doet een ruimte door de egaliteit ook direct een stuk groter ogen.

Betontafels

Ook tafels van beton zijn het helemaal anno 2020. Makkelijker schoon te maken en houden dan tafels van hout, en gelukkig kunnen ze wel tegen een stootje. Betontafels zijn niet zoals betonnen picknicktafels zoals je ze misschien wel eens ziet staan op de stranden, maar zijn moderne, strakke tafels die een mooi dun betonnen tafelblad hebben.

Wasbak van beton 

De standaard wasbakken van keramiek zijn ook vervangbaar door stylish wasbakken van beton, bijvoorbeeld in de vorm van een steen. Dit geeft je huis meteen een organische look en feel. Beton is wel een klassiek en tijdloos materiaal, maar kost vaak geen vermogen. 

appartement, architectuur, binnen

Aanrecht van beton

Ook in de keuken is beton zeer geschikt te gebruiken: bijvoorbeeld wanneer je een aanrecht van beton hebt. Dit geeft een zeer robuuste uitstraling en des te leuker om te combineren met zachte, knusse spulletjes om het huis wat meer contrast te geven. Het fijne aan een betonnen aanrecht is ook dat deze heel gemakkelijk schoon te houden is en vlekken zich moeilijk hechten aan het oppervlak. Iets wat veel mensen in de keuken natuurlijk wel kunnen gebruiken.  

Betonnen vloer 

Ook een vloer van beton is de laatste jaren steeds populairder geworden. Een betonnen gietvloer kan een ruimte ontzettend groot laten ogen, bijvoorbeeld bij youtuber Mascha van Beautygloss. Ook is een aanleg van een betonnen vloer goed te combineren met aanleg van een vloerverwarming.