De 5 meest voorkomende dagelijkse problemen


Iedereen kent zijn of haar eigen problemen, groot of klein. Als je het goed bekijkt kun je eigenlijk concluderen dat het hele leven een aaneenschakeling van problemen is die we moeten oplossen. Dat klinkt misschien erg zwaar, maar ga maar eens na. Wat ga je studeren? Hoe zorg je voor voldoende geld om van rond te komen? Hoe zorg je er voor dat je gelukkig bent? Stuk voor stuk problemen die je moet zien op te lossen. We hebben de meest voorkomende dagelijkse problemen voor je op een rijtje gezet. Waarschijnlijk vind je het zeer herkenbaar! 

Te weinig slaap

Iedereen kent de gevolgen van te weinig slaap. Je voelt je brak, bent humeurig en zonder koffie of andere cafeïnebron kom je de dag nauwelijks door. We leven in een samenleving waarin we het steeds drukker hebben. We hebben een drukke baan, willen een gezond lichaam door voldoende te bewegen, willen een bloeiend sociaal leven en daarnaast willen we ook graag ontspannen en leuke dingen doen. Regelmatig schiet er een uurtje slaap bij in doordat je te laat in bed stapt en er op tijd weer uit moet om je drukke schema af te werken.

Tekort aan tijd

We noemden het net al even: een dag bevat te weinig uren voor alle activiteiten die we op de planning hebben staan. Heel erg veel mensen lopen hier tegenaan. En dit probleem kan alleen worden opgelost door prioriteiten te stellen en ‘nee’ durven te zeggen tegen anderen. Erg lastig, maar als we dit niet doen raken we langzaam maar zeker opgebrand.

Files 

Ze komen steeds vaker voor en ze worden steeds langer. Files. Een enorme ergernis voor veel mensen die regelmatig met de auto reizen. Niet zo verwonderlijk, want het kost tijd en daar hebben we al een tekort aan. Het is een probleem dat best moeilijk op te lossen is. Veel mensen houden van de vrijheid die een auto biedt. Al die auto’s in Nederland vragen echter wel veel van het wegennet.

Een gezonde leefstijl

Iedereen heeft wel zijn ongezonde gewoontes. Het is lastig om dit niet te hebben, want vaak gaat het om dingen die zorgen voor ontspanning. Denk aan alcohol drinken, roken of fastfood tot je nemen. Dagelijks is het een uitdaging om een gezonde leefstijl te hebben. Gezond eten, voldoende bewegen, voldoende uitrusten, noem het maar op. Ondertussen groeit het aantal mensen met overgewicht nog steeds. Dit geeft maar weer aan hoe lastig het kan zijn om een gezonde leefstijl te creëren. Het is echt de moeite waard, maar het zal elke dag moeite en inzet van je vragen.

Relaties

Dagelijks gaan we om met anderen. Met verschillende personen hebben we verschillende soorten relaties. Dat kan een oppervlakkige relatie zijn met een collega die je nauwelijks spreekt maar wel af en toe nodig hebt, of een liefdesrelatie. Elke relatie vraagt een bepaalde mate van aandacht. We vinden het soms moeilijk om in te schatten hoe we moeten handelen tegenover anderen of wat we moeten doen als een relatie even niet zo lekker loopt. We kunnen niet zonder anderen, dus moeten we elke dag weer ons best doen om zo goed met elkaar om te gaan.

 

Het woord problemen heeft een negatieve klank. Maar bedenk dat bovenstaande dagelijkse problemen vaak ook mooie dingen opleveren en het er vooral om gaat hoe je omgaat met deze dagelijkse uitdagingen.