De voordelen van een PVC vloer


Je vloer is na enige tijd toe aan vervanging. Het is nou eenmaal een gebruiksvoorwerp wat je elke dag gebruikt. Daarnaast bepaalt je vloer ook de sfeer in je woonkamer. De keuze is voor een nieuwe vloer kan soms lastig zijn. Je moet er een lange tijd mee doen en je vloer bepaalt een groot deel van je interieur. Naast de look van je vloer moet je ook de keuze maken voor het materiaal. Gelukkig kunnen we je daar een handje mee helpen en zetten we hieronder alle voordelen van een PVC vloer voor je op een rijtje

Gemakkelijk in onderhoud

Een PVC vloer heeft geen groeven zoals een houten vloer vaak heeft. Door het gelijkmatige oppervlak kan je makkelijk het stof en andere viezigheden van de vloer vegen of stofzuigen. Daarnaast kan een PVC vloer goed tegen water en kan je een PVC vloer makkelijk dweilen. Door het waterbestendige materiaal kan een PVC vloer, zoals de vloeren van Pvcvloeren.nl ook in de badkamer of andere vochtige ruimtes gelegd worden.

Geluiddempend

Geen krakende, oude vloer, maar een vloer die juist het geluid in jouw huis dempt. Een PVC vloer is zo gemaakt dat hij elk geluidje dat jij maakt dempt. Fijn voor jezelf, want geen krakende traptreden, maar ook fijn voor je eventuele onderburen.

Voor lange duur

Wanneer je een nieuwe vloer laat leggen, doe je dit natuurlijk met het idee dat de vloer voor langere tijd meegaat. Bij een PCV vloer is dit ook daadwerkelijk het geval. Een PCV vloer is van een stuk sterker materiaal gemaakt dan bijvoorbeeld laminaat of vinyl. Daarnaast heeft een PCV vloer een goede slijtlaag en is de kans op krassen een stuk minder groot. Wel zo fijn als er regelmatig stoelen of ander meubelen over de vloer worden geschoven.

Vervangbaar

Is een stuk van vloer toch ernstig beschadigd? Geen paniek. Je kan een PCV vloer gedeeltelijk vervangen en dat betekent dat niet gelijk je hele vloer eruit moet. Wel zo duurzaam en erg prettig voor je portemonnee.

Voor ieder wat wils

Ben je overtuigd van het gebruiksgemak van een PCV vloer? Dan is het nu aan jou om de juiste stijl te kiezen. Zwart, blauw, wit of juist een patroon? Het kan allemaal.