De Beste Biografie Boeken – Waargebeurde levensverhalen


Wat zijn de beste biografieën van dit moment in ons land? We bespreken ze graag met je. Het is goed om alle tips door te nemen om zo een goed beeld te krijgen van alle mogelijkheden. Boven alles moet je het natuurlijk doen om de juiste keuze te maken, zodat je weer een goede biografie kunt gaan lezen. Hier volgt ons overzicht van de beste biografie boeken van dit moment in ons land. Het hoort nog steeds bij het best verkochte boeken genre, zoals Kieft in 2014.

Woorden schieten tekort van Nicci Gerrard

Het gaat over een boek over dementie. Het is een lang afscheid wordt weleens gezegd. Het is een zeer aangrijpend boek, waarvan iedere bladzijde je eigenlijk wel raakt. Het is goed om de mogelijkheden te ontdekken om dit boek te lezen. Het is volop genieten. We weten zeker, dat ook jij geraakt zult worden door de woorden op het papier. Een tip!

Dit is mijn moeder, door Tommy Wieringa

Het boek gaat over Tommy Wieringa. Wanneer hij twaalf is gaat zijn moeder een avontuurlijker leven ergens anders leiden. Het is verrassend hoe het boek geschreven is. Ontdek het en lees zelf meer over dit boek.

Atleet zonder grenzen

Het is een biografie over Abdi Nageeye uit Mogadishu. Hij is geboren in 1989 en hij is een atleet. Hij is de koning van de lange afstand in ons land. Het verhaal gaat terug naar zijn jeugd. Het is een zeer inspirerend boek voor iedereen die van atletiek en topsport houdt.

Michelle Obama, Mijn verhaal

Het is een geweldig verhaal over hoe Michelle Robinson (de vrouw van Obama natuurlijk) op de wereld kwam in het zuiden van Chicago. Het gaat natuurlijk over het levensverhaal van de First Lady van Barack Obama. Ze scoort erg goed met het boek en het is mooi om een kijkje achter de schermen te kunnen nemen in het Witte huis. Een ware aanrader.

Theo Janssen, Op pad met De Dikke Prins

Het boek gaat over de voetballer en het fenomeen Theo Janssen. Het boek is het resultaat van het jarenlang volgen van de voetballer door Marcel Roosmalen. Het enthousiasme is vaak te voelen en soms ook de schoorvoetendheid. Het is een zeer mooi boek waar je volop van kunt genieten. We kunne het boek van harte aanraden, wanneer je van voetballen, FC Twente, Vitesse en Ajax houdt.

Het achterhuis van Anne Frank

Het is een zeer bekend dagboek. Zo mogelijk is het een van de meest gelezen dagboeken van iemand. Het gaat om de dagboekbrieven van Anne Frank ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Ze leefden in een geheime kamer in een Amsterdams huis. Het is een boek over de brieven welke ze aan haarzelf schreef. Het is een geweldig verhaal waar je volop van kunt genieten. Als je het nog niet gelezen hebt moet je dit zeker een keer gaan doen.

Volop keuze

Eigenlijk komen er altijd wel goede biografieën op de markt. De biografie boeken verhullen vaak geheimen waar je nog niet van op de hoogte was, een geweldig verhaal of een meeslepende story. Het is zo, dat je zeer veel wijzer wordt van de verhalen in een biografie. Het is helemaal prettig om te weten, dat het om een echt verhaal gaat waar we allemaal van kunnen genieten. Kies gewoon een goede biografie uit en start met lezen.