Bedrijfsmaterialen labelen? Zo ga je te werk


Je houdt er misschien geen rekening mee dat bedrijfsmaterialen zoekraken, maar dit gebeurt vaker dan je denkt. Sommige bedrijven krijgen hier zelfs dagelijks mee te maken. Om te voorkomen dat jou dit overkomt, is het verstandig om je bedrijfsmaterialen te labelen. Als je dit nog niet eerder gedaan hebt, weet je ongetwijfeld niet waar je moet beginnen. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres, want in deze tekst vertellen wij je hoe je te werk gaat bij bedrijfsmaterialen labelen.
 

Zelf labels maken

Heb je nog niet eerder met labels gewerkt? Dan vraag jij je waarschijnlijk af of dit iets voor jouw bedrijf is. Daarom wil je hier misschien niet direct veel geld in investeren. Gelukkig hoeft dit ook niet, want je kunt zelf labels maken. In principe heb je hiervoor al voldoende aan stickers en stiften. Schrijf de naam en contactgegevens van je bedrijf op een sticker en plak deze vervolgens op een product.

Labels maken met stiften en stickers is weliswaar makkelijk en goedkoop, maar ziet er niet bepaald professioneel uit. Wie het professioneler aan wil pakken, kan de labels voor zijn bedrijf ook digitaal ontwerpen. Als je zelf enigszins handig bent met computers, kost dit je niet veel tijd en moeite. Wie labels digitaal ontwerpt, kan er een barcode of QR-code aan toevoegen. Het grote voordeel hiervan is dat je alles niet langer handmatig in hoeft te voeren, want je kunt de bedrijfsmaterialen scannen als je ze voorziet van een label met code.
 

Schaf een labelprinter maken

Omdat je vaak software nodig hebt om labels voor je bedrijf te ontwerpen, zie je dit misschien niet als de beste optie. In dat geval kan een labelprinter uitkomst bieden. Met dit apparaat kun je onder meer labels printen voor archiefdozen en ordners. Daarnaast kun je labelprinters gebruiken voor het printen van verzendlabels, barcode-etiketten en naambadge-etiketten.

Doordat labelprinters er in verschillende soorten en maten zijn, is er vast ook een geschikte printer voor jouw bedrijf te vinden. Het merendeel van deze apparaten kun je (draadloos) verbinden met je computer, waardoor je binnen een handomdraai labels print.
 

Labels kopen

Als je grote hoeveelheden labels nodig hebt, is een labelprinter niet ideaal. Omdat alle labels met dit apparaat één voor één geprint worden, kost dit je behoorlijk wat tijd. Overweeg in dat geval om labels te bestellen bij een professioneel bedrijf. Je kunt de labels hier vaak in grote hoeveelheden bestellen en dat maakt het voor jou een stuk makkelijker. Bovendien zijn de labels vaak van hoogwaardige kwaliteit, waardoor ze lange tijd meegaan.

Labels kopen lijkt op het eerste gezicht vaak interessant, maar je moet weten dat hier ook een aantal nadelen aan zitten. Zo heb je vaak niet de vrijheid om labels vorm te geven. Bij sommige bedrijven kun je zelfs alleen labels kopen met een barcode of QR-code. Een tweede nadeel van labels kopen is dat hier vaak een behoorlijk prijskaartje aan vastzit. Dit is zeker het geval als je veel labels nodig hebt.