De perfecte badkamerstijl voor jouw interieur


Waar de badkamer vroeger vaak een opzichzelfstaande ruimte in een woning was, vinden we het tegenwoordig steeds belangrijker dat de badkamerstijl aansluit op de rest van het interieur. In dit artikel delen we verschillende interieurstijlen die je eenvoudig terug kunt laten komen in de badkamer, zodat de badkamer straks perfect bij jouw interieur past.

Moderne badkamerstijl

Een modern interieur laat zich kenmerken door strakke lijnen, neutrale kleuren en hoogwaardige materialen. Deze kenmerken kun je terug laten komen in je badkamer. Denk aan grote, lichtgrijze tegels in combinatie met minimalistische kranen en een inloopdouche met glazen wanden.

Klassieke badkamerstijl

Heb je gekozen voor een landelijk interieur? Een klassieke badkamer past hier uitstekend bij. Een klassieke badkamer is voorzien van elegantie en tijdloze elementen. Denk aan marmer, antieke kranen en een bad op pootjes. Ga daarnaast voor zachte kleuren zoals beige, pastelblauw of zachtroze. Deze kleuren zorgen voor een warme en uitnodigende sfeer.

Uiteraard kun je er ook voor kiezen juist neutrale kleuren te gebruiken. Denk hierbij aan bruin, grijs of warm wit. Ook deze kleuren passen perfect in een klassieke badkamer. 

Gevarieerde badkamerstijl

Als je van mixen en matchen houdt en een eclectisch interieur hebt, kun je deze stijl ook doortrekken naar je badkamer. Combineer verschillende kleuren, patronen en texturen om een unieke en persoonlijke badkamer te creëren. Vintage accessoires, zoals spiegels en opbergmanden, kunnen een eclectische badkamer een speelse uitstraling geven.

Minimalistische badkamerstijl

Een minimalistisch interieur vraagt om een badkamer die rust en eenvoud uitstraalt. Kies voor strakke, onopvallende ontwerpen en vermijd overbodige accessoires. Wit en neutrale kleuren zijn kenmerkend voor deze stijl. Opbergruimte is van essentieel belang in een minimalistische badkamer, dus zorg voor voldoende wasmeubels om een opgeruimde uitstraling te behouden.

Industriële badkamerstijl

Houd je van minimalisme en heb je daarom gekozen voor een industriële badkamer met robuuste en stoere kenmerken? Ook dit kun je uitstekend terug laten komen in je badkamer. Kies voor glazen douchewanden met zwarte rasters en combineer dit met zwarte kranen en accessoires. Laat het hout en metaal dat is gebruikt in de rest van het interieur terugkomen in de badkamer. Hierdoor ontstaat er een mooi geheel en een gevoel van harmonie in de woning. 

Het is belangrijk om bij het kiezen van de perfecte badkamerstijl ook rekening te houden met de beschikbare ruimte. Als je een kleine badkamer hebt, is het verstandig om te kiezen voor lichte kleuren en ruimtebesparende meubels. In een ruime badkamer kun je meer vrijheid hebben in het ontwerpen van de badkamerstijl. Zorg er wel altijd voor dat de elementen goed bij elkaar passen.