Alles wat je moet weten over traprenovatie


Je denkt er misschien niet elke keer over na als je de trap op en af loopt. Maar het kan zomaar zijn dat je een keer naar je trap kijkt en denkt: die is niet meer zo mooi. Dan is traprenovatie de oplossing! Je kan namelijk je trap zo aanpassen dat ‘ie weer helemaal past in de stijl van je interieur. In deze blog vertellen we jou er meer over.

Je kan een trap laten bekleden met tapijt, maar je kan ook kiezen voor pvc of laminaat. Hierdoor krijgt je trap een heel nieuw uiterlijk. Er zijn voor mensen verschillende redenen om te kiezen voor traprenovatie. En dat betekent niet dat je dat alleen hoeft te doen als je het simpelweg niet meer mooi vindt. Het kan namelijk ook zijn dat een trap niet meer veilig is. Bijvoorbeeld omdat het tapijt loslaat of omdat er andere delen los zitten van de trap. Tegenwoordig kan je je trap ook een upgrade geven als het neerkomt om bijvoorbeeld mooie verlichting of een meer functionele trapleuning.

Direct meer weten over traprenovatie? Klik op de link.

Hoe lang duurt een gemiddelde traprenovatie?

Je verwacht het misschien niet, maar traprenovatie duurt vaak niet zo heel lang. Gemiddeld duurt het niet langer dan een 1. De meeste tijd gaat zitten in het verwijderen van het oude materiaal. Dat kun je eventueel ook zelf doen als je niet te lang bezig wilt zijn of als je niet wilt dat de andere partij langer bezig is. Je kan zelf een traprenovatie uitvoeren maar je kan het ook laten doen. Hierover straks meer.

Was kost een traprenovatie?

Je kan een traprenovatie in verschillende categorieën verdelen. Denk bijvoorbeeld aan een eenvoudige traprenovatie, een standaard traprenovatie of een luxe traprenovatie. Voor een eenvoudige renovatie kan je rekenen op een bedrag tussen de 900 en de 1450 euro. De standaard traprenovatie kost tussen de 1750 en de 2250 euro. En een luxe traprenovatie kost 2700 euro en 3200 euro.

Meer weten over kosten traprenovatie

Zelf je trap renoveren of laten doen?

Je kan ervoor kiezen om een traprenovatie zelf te doen. Je bent er dan wel langer mee bezig vaak. Ook hebben we het dan vooral over een eenvoudige traprenovatie. Denk aan het verwijderen van oude materialen en het verven of lakken van de trap. Als je wilt dat je traprenovatie zo snel mogelijk klaar is dan kun je ervoor kiezen om het te laten doen.

Je trap renoveren is dus enerzijds een klus om zelf te doen en anderzijds kun je het laten doen. De kosten hiervoor starten vanaf ongeveer 900 euro. Of je kiest ervoor om het uit te besteden. Dat is vooral slim als je een luxe traprenovatie wenst. Je trap renoveren is niet alleen een punt dat je doet omdat je je trap niet langer meer mooi vindt. Het kan ook zijn dat je hiervoor kiest omdat je merkt dat een trap niet langer meer veilig is.