Zo bespaar je geld door zelf te klussen


Een huis kopen of in een nieuwe huurwoning trekken? Verhuizen is allesbehalve een goedkope bezigheid. Nieuwe meubels, dubbele vaste lasten, nieuwe abonnementen en natuurlijk klussen. Gelukkig kun je op die laatste kostenpost flink wat geld besparen wanneer je zelf de kluskleren aan gaat doen. In deze blog geven we je tips, want slim klussen betekent geld besparen.

1. Leg zelf je vloer

Kliklaminaat of een vinylvloer leggen is geen hogere wiskunde, maar het is fijn als er iemand in je klusteam zit die er verstand van heeft. Anders kun je altijd nog YouTube raadplegen. Denk van te voren goed na over hoeveel vloerdelen je nodig hebt en hoe jij je woning wil isoleren. Een gietvloer of een cementvloer is ook helemaal van deze tijd!

2. Behandel zelf je muren

Kies je voor verven, sauzen of behangen? Wat je ook kiest, het laten doen van je muren kan een flinke kostenpost zijn. Zeker als je alle muren in je huis laat behandelen. Behangen is lastiger dan verven of sauzen. Maar zorg ervoor dat alle ondergronden goed vlak zijn. Maak de muren schoon en zorg ervoor dat ze goed zijn ontvet. En plak alles goed af. Kozijnen, plinten en contactdozen. Zo kun jij elke muren behandelen.

3. Verf zelf de buitenkant van je woning

De buitenkant van je woning heeft regelmatig onderhoud nodig. De elementen beuken tenslotte flink tegen je gevel aan. Door regelmatig je kozijnen te verven en te lakken, blijven ze langer goed. En dat scheelt je over een aantal jaar flink wat geld. En als je dan toch een steiger voor je huis hebt staan, is ook het slim om regelmatig de dakgoot leeg te halen. Dit zorgt ervoor dat je minder snel lekkage krijgt. Wil je trouwens geld besparen? Via Steigervoorweinig kun je voor een betaalbare prijs een steiger huren.

4. Isoleer je woning zelf

Een goed geïsoleerde woning levert je al snel veel voordelen op. Maar voordat je woning goed geïsoleerd is, kun je alweer heel wat geld kwijt zijn. Door zelf een paar mooie oplossingen toe te voegen aan je woning, kun je snel een hoop geld besparen. Je vindt deze oplossingen ook gewoon bij jou in de bouwmarkt.