3 leuke tips voor als je relatie in een dip zit


Social media kanalen zijn leuk, maar geven ook een vertekend beeld. Als je naar een stelletje op Instagram kijkt, lijkt alles perfect en leuk te zijn. Geen enkele relatie is echter perfect. In elke relatie komen ruzies voor, ontstaan irritaties of zijn er onenigheden. Elke relatie komt zodoende wel eens in een dip terecht.

Heb je het idee dat jouw relatie nu in een dip zit? Dan is het belangrijk om hier zo snel mogelijk iets aan te doen. Een dip kan namelijk uitgroeien tot een lange sleur. En een lange sleur kan ervoor zorgen dat jullie relatie uiteindelijk strandt. Is dat iets wat je absoluut niet wilt? Volg dan onderstaande 3 tips op.

Tip 1: doe het eens anders

Merk je op dat jullie relatie eigenlijk ‘normaal’ geworden is? Doen jullie bijvoorbeeld niet meer al te bijzondere dingen met elkaar? Dan is dat mogelijk de oorzaak van het feit dat jullie relatie in een dip zit. 

Gelukkig kunnen jullie het op meerdere manieren eens anders doen:

–   Besteed de tijd met elkaar op een andere manier. In plaats van op de bank te hangen, kunnen jullie een stuk in het bos wandelen. Of samen een hobby uitvoeren en quality time beleven. Het achter de TV of smartphone hangen is voor geen enkele relatie bevorderlijk.

–   Probeer nieuwe dingen in de slaapkamer uit. Met bijvoorbeeld een dildo, penisring of nieuwe standjes breng je de spanning in de slaapkamer weer terug. Dit komt jullie relatie uiteindelijk alleen maar ten goede.

–   Verras elkaar eens. Nagenoeg elk individu vindt het leuk om af en toe verrast te worden. Dit hoeft echt niet op een bijzondere manier te zijn, zolang de verrassing maar leuk en gemeend is. Je doet er dan ook verstandig aan om je partner af en toe te verrassen.

Tip 2: geef elkaar oprechte complimenten

Een compliment geven is leuk, maar een compliment krijgen is nog veel leuker. Het is daarom aan te raden om je partner af en toe een gemeend compliment te geven. Dit is goed voor jullie relatie en is uiteraard erg leuk voor je partner. Als jij je partner regelmatig complimenten geeft, ga je dit uiteindelijk ook terug krijgen. Op die manier creëren jullie een positieve vibe in de relatie.

Tip 3: creëer een positieve vibe

Sowieso is het belangrijk om jullie pijlen op een positieve vibe te richten. Leg jullie smartphones weg, breng tijd op een leuke manier met elkaar door en probeer wat positiever te zijn. Spreek bijvoorbeeld af dat jullie een dag niet mogen klagen.