Sim only is populair: dit zijn de redenen


Een sim only abonnement is populair. En dat is niet gek want, lang verhaal kort, een sim only abonnement is duurzaam, betaalbaar en flexibel. Hoe dat precies zit vertellen we jou in deze blog. Dus de kans is groot dat jij na het lezen van deze blog enkel en alleen nog maar sim only-abonnementen wilt hebben. Lees je mee?

Laten we beginnen met te kijken wat een sim only abonnement nu precies in houdt. Als we het woord ontleden dan vertelt het ons dat een sim only inhoudt dat je een abonnement afsluit waarbij je enkel en alleen een simkaart krijgt. Je sluit een abonnement af waarbij je dus een sim kaartje krijgt opgestuurd of je behoudt je oude simkaart waarop een nieuw abonnement wordt gezet. Je betaalt slechts voor belminuten, data en sms’jes. Het verschil met een ander abonnement?  Je behoudt je eigen toestel of je koopt een mobiel los.

We zeiden net al eventjes wat de voordelen zijn, maar laten we daar snel eens dieper op in gaan.

Voordeel nummer 1: sim only is duurzaam

Een mobiele telefoon kan langer mee dan een abonnement duurt. Dat houdt in dat jouw abonnement misschien 2 jaar duurt. Maar gemiddeld kan een mobiel veel langer mee gaan. Namelijk wel 3 tot 4 jaar. Het grote verschil is dat we vaak denken dat we een nieuwe mobiel moeten hebben. Bijvoorbeeld omdat er in de tijd dat jij een abonnement met een toestel had er 5 nieuwe edities van jouw geliefde telefoon zijn gelanceerd. Het is dus meer je ego dat het nieuwste van het nieuwste wilt dan dat het moet omdat je mobiel het niet meer doet. In een nieuwe mobiel zitten heel veel grondstoffen. Langer met je mobiel doen is dus goed voor het milieu!

Voordeel nummer 2: sim only is betaalbaar

Wie denkt dat je een gratis mobiel krijgt bij een abonnement heeft het mis. Jarenlang werd dit gedaan alsof,maar dat mogen telefoniebedrijven niet meer doen. Je betaalt een nieuwe telefoon af. Als je dus gaat voor een abonnement waarbij je niet hoeft te betalen voor een spiksplinternieuwe telefoon dan kun je je dus wel bedenken dat een sim only abonnement veel goedkoper is. Je betaalt slechts voor dat wat je wilt gebruiken. Denk aan data, sms’jes en belminuten. En dan kun je ook nog bepalen of je unlimited wilt of dat je een x-aantal van alles wilt.

Voordeel nummer 3: sim only is flexibel

Als je een abonnement afsluit met een mobiele telefoon dan zit je daar vaak minimaal 2 jaar aan vast. Je moet tenslotte het toestel afbetalen. Met een sim only abonnement is dat niet het geval. Je kan dus kiezen voor een abonnement dat je per maand kunt opzeggen, maar ook voor 1 jaar of voor 2 jaar kunt afsluiten. Vaak krijg je een klein voordeel als je kiest voor een 2 jaar abonnement. Er zit dus een klein prijskaartje aan als je per maand een abonnement wilt kunnen opzeggen. Maar veel is het zeker niet! Hierdoor ervaar je wel meer flexibiliteit dan je ooit zult hebben bij een abonnement mét een toestel.