Actiever tijdens je werkdag: zo pak je het aan


Een veel voorkomende kwaal van het vele werken op kantoor zijn rug- en nekklachten. De meeste Nederlanders brengen een bezoek aan hun huisarts doordat ze rugklachten hebben. Dit kan je voorkomen door op je werk een actievere houding aan te nemen, maar ook door tijdens je werkdag meer te bewegen. We vertellen je graag hoe je op een actieve manier door je werkdag heen te komen!

Er wordt weleens gezegd dat zitten het nieuwe roken is. Zo zit de gemiddelde Nederlander per dag meer dan acht uur. Dit kan je gemakkelijk verhelpen door wat simpele aanpassingen te doen in jouw kantoor. Er zijn allerlei meubels die ons helpen om op een actievere manier te werken. Wij hebben de meubels op een rijtje gezet zodat jij in een betere ergonomische werkhouding aan de slag kunt!

1. Sta- en zitplaatsen op kantoor

Staand werken wordt steeds meer populair. Je kan ervoor kiezen om twee verschillende soorten bureaus aan te schaffen. Maar wat nog een betere optie is, is om te kiezen voor een elektrisch verstelbaar zit-sta bureau. Zo kan jij zelf kiezen wanneer jij even staand wil werken en wanneer jij liever zittend wil werken.

2. Meubilair voor thuis

Ook thuis kan je natuurlijk wat doen aan jouw huidige werkplek. Of jij nu werkt aan de keukentafel of dat je werkt in je eigen werkkamer er zijn altijd mogelijkheden om meer ergonomisch te werken in huis. Kies bijvoorbeeld voor special thuiswerkmeubilair. Dit kan zijn een stoel die je in zit-graden kan verstellen of een skippybal waarop jij lekker actief blijft en niet te veel gaat gangen.

3. Een loopband in je kantoor

Wil jij nog wel gewoon je gesprekken op een professionele manier voeren maar wil je ondertussen wel actief bezig zijn. Kijk dan eens naar een loopband in je kantoorruimte. Wanneer je op een loopband staat weet je automatisch dat je aan een goed aantal stappen zal komen en dat je actief bezig bent. Wanneer je hem niet op een te hoge stand zet kan je prima gesprekken blijven voeren via de telefoon. Vooral wanneer je gebruik maakt van oordopjes.

4. Een deskbike is de nieuwe trend

Kende jij de deskbike al? Dit is een stoel met trappers. Met trappers? Ja, het is een soort van fiets alleen dan met een prettig zadel zodat je er de hele dag op kan zitten terwijl je aan het werk bent. Een revolutionair systeem dat door veel ondernemers al wordt gebruikt om actiever de dag door te komen. Actief bezig zijn is namelijk niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest.

Nog meer manieren om gezond te blijven op het werk

Ook op het werk zijn er dus veel manieren om gezond te blijven. Niet alleen actief werken kan helpen, maar denk bijvoorbeeld ook aan een kantine vol met gezonde producten. Ook zijn steeds vaker mooie initiatieven om betaalbaar een e-bike of fietsen te krijgen via je werkgever. Zodat je de auto kan laten staan. En denk aan het blokje om tijdens de lunchpauze. Genoeg manieren en idee├źn om fit en vitaal door te werkdag heen te komen!