5X woonkamertrends voor 2022


Ben jij op het gebied van interieur en lifestyle ook nooit uitgekeken? Als het aan ons lag kunnen we uren per dag besteden aan het scrollen op interieurwebsites en inspiratieplatformen zoals Pinterest, om inspiratie op te doen voor de nieuwste trends in huis. Heb jij ook nog wat inspiratie nodig of ben je simpelweg benieuwd wat de woontrends voor 2022 zullen zijn in de woonkamer? Wij zetten de vijf populairste voor je op een rijtje.

Velvet

Velvet is al jaren een trend voor de woonkamer. Het zachte materiaal geeft een zachte ne knusse uitstraling aan een ruimte en staat ook nog eens ontzettend trendy. Velvet kun je op veel verschillende manieren toepassen. Zo kun je het verwerken in stoelen, maar ook in banken (zoals die van Seats en Sofas) en decoratiekussens. Volgens interieurexperts blijven we velvet nog wel even zien kin het interieurbeeld, dus je hoeft niet bang te zijn dat jouw velvet stukken out of style zullen gaan in de nabije toekomst.

Tegenwoordig kiezen namelijk steeds meer mensen voor elementenbanken of modulaire banken. Hierbij bestaat een bank uit meerdere onderdelen die op elk moment herschikbaar zijn, zodat je de woonkamer anders kunt indelen.

Groen

Groen is voor de winter van 2021 en 2022 een echte trendkleur op het gebeid van mode. Kijk je naar de nieuwste collecties in de winkelstraten, dan zal het je opvallen hoeveel groen er zichtbaar is. Ook in interieur is groen een hel belangrijke trendkleur. Het fijne aan groen is dat je er veel verschillende kanten mee op kunt en je hierdoor veel verschillende dingen mee kunt creƫren. Kies je voor een hele lichte pastelgroen, dan krijg je een heel ander gevoel bij een ruimte dan wanneer je kiest voor fel appeltjesgroen. Dat maakt het toepassen van groen geschikt voor elke woonkamer.

Modulaire banken

Als er een ding is wat de afgelopen coronacrisis ons geleerd heeft, dis dat je niet alles kunt voorspellen en soms aangewezen bent op je aanpassingsvermogen. Hoewel deze metafoor misschien niet direct toepasbaar lijkt op interieurtrends, is dat het wel. Tegenwoordig kiezen namelijk steeds meer mensen voor elementenbanken of modulaire banken. Hierbij bestaat een bank uit meerdere onderdelen die op elk moment herschikbaar zijn, zodat je de woonkamer anders kunt indelen. Zo maak je van hoekbanken heel gemakkelijk een rechthoekige bank en vice versa. Deze flexibiliteit past dus als geen ander bij de huidige tijd.

Goud

Als je een willekeurige woonwinkel binnenloopt, dan zullen gouden accessoires niet aan je blik ontgaan. Ook voor 2022 blijft het een trend om veel goud te verwerken in je interieur. Het geeft een luxueuze uitstraling en is tegelijkertijd klassiek en tijdloos. Door gebruik te maken van messing, wat bijvoorbeeld verwerkt kan worden in kranen en handvaten, weet je ook zeker dat de gouden tint jarenlang mooi zal blijven en niet vervaagt.

Grote spiegels

Bij een gemiddeld rondje op Pinterest zal het je opvallen hoeveel inspiratie beelden er zijn met grote spiegels. Extreem grote spiegels met een brede gouden omlijsting, zoals je ze eerder misschien alleen kenden uit paleisachtige interieurs, maken nu ook hun intrede in het gemiddelde trendy huis.